Yoga World
Annons
Annons
Meditation

World Mindfulness Day: Kom igång med mindfulness

Idag den 12 september är det World Mindfulness Day och även om varje dag är till för att levas med medvetenhet så kanske det är lite extra lätt att få till det just idag? 

Det behöver inte vara svårare än att stanna upp ett ögonblick, som för att liksom pausa tiden, starta om och samla dina tankar. Du kan ställa in en daglig påminnelse om att göra det här i din telefon, skriva upp det i din kalender, lägga en lapp i plånboken – välj det som passar bäst för dig. På så vis kommer du in i en daglig vana av att stanna upp och ta dig tid för dig själv, även om det så bara handlar om några ögonblick där du stannar upp och fokuserar på ditt andetag och helt enkelt är i nuet.

Fenomenet mindfulness är idag populärare än någonsin, och har på bara några år gått från att vara en obskyr buddistisk praktik till en metod som idag förespråkas av terapeuter världen över. I skolorna får eleverna göra mindfulness-övningar, och går man in i en bokhandel är hyllorna fyllda av mindfulness-böcker av såväl svenska som internationella författare.

Annons
Annons

Idén om att införa en särskild “mindfulness-dag” föddes för några år sedan som ett sätt att lyfta fram konceptet ytterligare och höja medvetenheten om dess fördelar. Precis som den FN-understödda Internationella Yogadagen (21 juni), är yogis från hela världen samlas för att fira den uråldriga indiska disciplinen, så är även World Mindfulness Day tänkt som ett sätt att skapa publicitet och öka intresset för mindfulness bland den breda skaran människor.

Och fördelarna är väldigt påtagliga: allt från ett lugnare sinne och större känsla av lätthet och välbefinnande, till att ha en positiv påverkan även på mer fysiska hälsotillstånd. Även om det så klart är bra att gå på en mindfulness- eller meditationsklass på en studio, ligger den riktiga skönheten i att mindfulness kan utövas i ensamhet, var som helst och när som helst. Och det är enkelt att komma igång – en snabb sökning och du hittar allt från mindfulness-övningar och tips på diverse gratis- och betalappar.

7 tips för att komma igång med mindfulness

Här på Yoga World finns såklart massor av mindfulness-inspiration! Klicka in dig på nedan tips, välj något som tilltalar dig och ta tillfället i akt att hädanefter vara lite mer här och nu i livet.

  1. Vakna upp med mindfulness
  2. 5 mindfulness-tips för hela familjen
  3. Så blir du mer mindful i vardagen
  4. 5 sätt att kombinera yoga & mindfulness
  5. 3 mindfulness-övningar på en minut
  6. Mindfulness-meditation mot smärta
  7. 6 mindfulness-tips som hjälper dig sova bättre

Text: Sara Valfridsson

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.