Yoga World
Annons
Annons
Hälsa

Mindfulness-meditation mot smärta

Den mindfulnessbaserade meditationen är inspirerad av buddhistiska traditioner, och många yogis vet hur gott det gör för kropp och själ. Men nu har även forskarna upptäckt de många fördelarna, genom att jämföra mindfulness meditation med placebo.

För att ta reda på hur smärtbilden förändrades innan och efter en period med mindfulness gjordes en hjärnröntgen på deltagarna. De fick också själva uppge hur de upplevde smärtan.

Annons
Annons

Resultatet visade en klar fördel för gruppen som hade utövat mindfulness–meditation – den självupplevda smärtan hade minskat med hela 44 procent, medan röntgen visade en minskning med 27 procent.

Detta jämfört med placebogrubben, där röntgen visade en minskning av smärtan på 11 procent medan de själva upplevde att den minskade med 13 procent. Det kanske kan vara värt att lägga lite tid på meditation också?

LÄS MER: 5 sätt att kombinera yoga & mindfulness
LÄS MER: Mindfulness ger en bra start på dagen

Tags : meditation

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.