Yoga World
Annons
Annons
Recept

Vegansk feta

För dig som vill äta veganskt men saknar en härligt salt fetaost.

• 720 ml osötad sojamjölk
• ½ dl (drygt) äppelcidervinäger
• 1 tsk citronsaft
• 2 tsk salt
• ½ tsk vitlökspulver
• 1 msk bjäst
• 1/4 tsk senapspulver (valfritt)

Smaksättning (valfritt)

• Olivolja
• Blandade torkade örter eller oregano

Annons
Annons

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka upp sojamjölken i en kastrull.
2. Blanda citronsaft och äppelcidervinäger i en skål och ställ åt sidan.
3. Blanda de torra kryddorna och rör ner i den kokande mjölken.
4. Häll över mjölkblandningen i en skål och rör försiktigt ner vinägermixen.
5. Fortsätt röra till dess att mjölken stelnar.
6. Placera en pressduk i en tofupress och häll i blandningen.
7. Täck öppningen med duken och pressa. Häll bort överflödig vätska som bildats.
8. Låt stå kallt i 2–3 timmar.
9. Lyft osten från pressen och skär i kuber.

Om du vill kan du smaksätta osten genom att täcka den med olivolja och torkade örter.

Denna veganska feta är även gluten- och nötfri.

LÄS OCKSÅ: 7 anledningar att äta veganskt
RECEPT: Vegansk kikärtscurry
RECEPT: Veganskt i lunchlådan: fooled pork-macka med barbecuesås

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar