Yoga World
Annons
Annons
Recept

Vegansk feta

För dig som vill äta veganskt men saknar en härligt salt fetaost.

• 720 ml osötad sojamjölk
• ½ dl (drygt) äppelcidervinäger
• 1 tsk citronsaft
• 2 tsk salt
• ½ tsk vitlökspulver
• 1 msk bjäst
• 1/4 tsk senapspulver (valfritt)

Smaksättning (valfritt)

• Olivolja
• Blandade torkade örter eller oregano

Annons
Annons

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka upp sojamjölken i en kastrull.
2. Blanda citronsaft och äppelcidervinäger i en skål och ställ åt sidan.
3. Blanda de torra kryddorna och rör ner i den kokande mjölken.
4. Häll över mjölkblandningen i en skål och rör försiktigt ner vinägermixen.
5. Fortsätt röra till dess att blandningen koagulerar och låt den sedan stå övertäckt en timme.
6. Placera en pressduk i en tofupress och häll i mjölkblandningen.
7. Täck öppningen med duken och pressa. Häll bort överflödig vätska som bildats.
8. Låt stå kallt i 2–3 timmar.
9. Lyft osten från pressen och skär i kuber.

Om du vill kan du smaksätta osten genom att täcka den med olivolja och torkade örter.

Denna veganska feta är även gluten- och nötfri.

LÄS OCKSÅ: 7 anledningar att äta veganskt
RECEPT: Vegansk kikärtscurry
RECEPT: Veganskt i lunchlådan: fooled pork-macka med barbecuesås

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

2 kommentarer

    1. Receptet blev otydligt, bra att du upptäckte detta! Blandningen blir inte helt stel, däremot ska omrörningen få den att koagulera.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.