Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Veganskt i lunchlådan: fooled pork-macka med barbecuesås

Denna klassiska street food-macka, med kryddstarka grönsaker och barbecuesås, passar perfekt till lunch. Istället för pulled pork används jackfrukt – en populär ingrediens i asiatisk matlagning.

2 portioner

Förberedelser: 20 minuter

+ 1 timmes tillagningstid

+ 12 timmars marinering

INGREDIENSER

1 burk jackfrukt (560 g) i vatten eller saltlake

Annons
Annons

2 msk olivolja

Havssalt

2 vitlöksklyftor

150 g vegansk barbecuesås,

plus extra till smörgåsen

Färskmalen svartpeppar

4 brödskivor

4 salladsblad

1 tomat, skivad

1 liten rödlök, fint skivad

Kvällen före:

  • Låt jackfrukten rinna av i ett durkslag, skölj den under kallt vatten och låt den rinna av igen. Dela sönder den i bitar med fingrarna.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och sautera frukten i 3–4 minuter på medelhög värme. Salta. Skala, pressa och tillsätt vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt barbecuesåsen, rör om, täck med lock och låt sjuda på låg värme i en timme. Rör om då och då, och tillsätt lite vatten om det skulle vara nödvändigt. Salta och peppra efter smak, lyft av från spisen och låt smakerna sätta sig i kylskåpet över natten.

På morgonen:

  • Rosta brödskivorna lätt och bred på lite barbecuesås på varje. Toppa två av skivorna med varsitt salladsblad. Lägg sedan på tomat, lök och fooled pork, och ringla över barbecuesås.
  • Toppa med de kvarvarande salladsbladen och de två sista brödskivorna. Slå in mackorna i plastfolie och lägg dem i lunchlådan.
Receptet är hämtat ur boken Vegan on the Go av Jérôme Eckmeier och Daniela Lais.

Foto: Brigitte Sporrer/DK Verlag

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.