Sugen på indisk mat? Då kommer denna veganska kikärtscurry skicka dina smaklökar till sjunde himlen!
4 PORTIONER
Ingredienser
TILL CURRYN:
Annons
Annons
- 400 g kokta kikärtor på burk, avrunna och sköljda
- 50 g babyspenat, sköljd
- ½ burk kokosmjölk
- Färsk koriander, hackad
TILL CURRYSÅSEN:
- 400 g krossade tomater
- 4 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
- 1 liten rödlök, skalad och grovhackad
- 1 grön chilifrukt
- Ca 5 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk malen bockhornsklöver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
TILL CASHEWGRÄDDEN:
- 0,75 dl cashewnötter, blötlagda i kokhett vatten i 15 minuter
- 0,75 dl vatten
GÖR SÅ HÄR:
- Kör alla ingredienser till currysåsen till en jämn konsistens i en matberedare.
- Häll över såsen i en wokpanna och låt sjuda tills en del av vätskan kokat bort.
- Gör cashewgrädden genom att mixa de blötlagda nötterna med blötläggningsvattnet (du behöver inte skölja ur matberedaren först). Häll sedan över den i pannan.
- Rör ner grädden i såsen och tillsätt kikärtorna och kokosmjölken. Låt sjuda på låg värme i fem minuter, eller tills såsen har tjocknat något.
- Tillsätt spenaten tillsammans med lite pressad citron. När spenaten har mjuknat lyfter du av plattan från värmen och tillsätter en näve färsk koriander. Servera currygrytan med ris eller naanbröd.
LÄS MER: 7 anledningar att äta veganskt
RECEPT: Tofusatay med grillad vattenmelon och jordnötssås
RECEPT: Fooled pork-macka med barbecuesås