För dig som vill äta veganskt men saknar en härligt salt fetaost.
• 720 ml osötad sojamjölk
• ½ dl (drygt) äppelcidervinäger
• 1 tsk citronsaft
• 2 tsk salt
• ½ tsk vitlökspulver
• 1 msk bjäst
• 1/4 tsk senapspulver (valfritt)
Smaksättning (valfritt)
• Olivolja
• Blandade torkade örter eller oregano
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp sojamjölken i en kastrull.
2. Blanda citronsaft och äppelcidervinäger i en skål och ställ åt sidan.
3. Blanda de torra kryddorna och rör ner i den kokande mjölken.
4. Häll över mjölkblandningen i en skål och rör försiktigt ner vinägermixen.
5. Fortsätt röra till dess att blandningen koagulerar och låt den sedan stå övertäckt en timme.
6. Placera en pressduk i en tofupress och häll i mjölkblandningen.
7. Täck öppningen med duken och pressa. Häll bort överflödig vätska som bildats.
8. Låt stå kallt i 2–3 timmar.
9. Lyft osten från pressen och skär i kuber.
Om du vill kan du smaksätta osten genom att täcka den med olivolja och torkade örter.
LÄS OCKSÅ: 7 anledningar att äta veganskt
RECEPT: Vegansk kikärtscurry
RECEPT: Veganskt i lunchlådan: fooled pork-macka med barbecuesås
Det stelnar ju aldrig…..Hur länge ska jag röra egentligen!!??
Receptet blev otydligt, bra att du upptäckte detta! Blandningen blir inte helt stel, däremot ska omrörningen få den att koagulera.