Yoga World
Annons
Annons
Själsliv

Yogaterapi mot ilska

Ilska är ett kraftfullt, naturligt och emotionellt utlopp av känslor. Om dessa känslor inte släpps ut på ett hälsosamt sätt kan det ha en skadlig effekt för den mentala hälsan, livsstilen eller förhållanden. Lösningen är att hitta ett sätt att få utlopp för ilskan utan att skada sig själv eller andra, och det kan du göra genom yoga.

Handstående (Adho Mukha Vrksasana)
Börja med att göra den här positionen mot en vägg om du behöver, eller någonstans där du har gott om plats. Börja i nedåtgående hund (Adho Mukha Svanasana). Tryck ner händerna i golvet och pressa ner genom fingertopparna som om de hade sugproppar. När händerna är stadiga sträcker du på dig och känner hur styrkan sprider sig från fingrarna och händerna, upp genom armarna och till axlarna. Andas in, pressa på med händerna och sparka upp båda benen från golvet på en gång, samtidigt som du håller fokus på fingertoppar och händer, medan du har blicken precis framför händerna. Sträck upp genom kroppen. Repetera så många gånger du kan. Detta hjälper till att släppa ut ilskan. Om du kan hålla positionen, andas så lugnt du kan. Andas ut medan du sänker ner och kommer ur positionen.
Affirmation: Jag är glad (andas in/andas ut)

Förlängd Barnets position (Balasana)
Stå på knä med knäna något isär och tårna ihop. Andas in och böj dig framåt och placera händerna på golvet. Andas ut, fäll dig framåt och lägg pannan mot golvet. Andas in och vänd handflatorna uppåt. Andas ut och slappna av i axlarna. Andas djupa, medvetna andetag och in mot sidorna och ryggen medan du håller positionen. Håll positionen så länge du kan.
Affirmation: Jag är lugn och fridfull i nuet (andas in/andas ut)

Annons
Annons

Brahmari-andning
Sätt dig bekvämt. Andas in djupt och andas sedan ut långsamt medan du gör ett hummande ljud längst bak i munnen, med stängd mun (ungefär som ett bi). Andas in och repetera. Gör detta i 10-15 minuter.
Affirmation: Jag släpper ut ilskan (på utandning)

Lugnande andning
Börja sittande i en position där du kan ha ryggraden rak på ett bekvämt sätt. Fokusera inåt på din andning – in och ut genom näsan. Andas in långsamt med kontroll och andas sedan ut så långsamt du kan utan att det blir ansträngt. Efter utandningen håller du andan medan du räknar till två eller tre. Andas sedan in igen långsamt genom näsan, andas sedan ut så långsamt som möjligt och fullfölj hela utandningen. Fortsätta repetera detta mönster upp till tio gånger. Använd vid behov.
Affirmation: Jag släpper ut ilskan (på utandning)

LÄS MER: Konsten att brinna utan att brinna upp
LÄS MER: Yogaterapi mot ångest

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.