Yoga World
Annons
Annons
Asana

Så gör du yogapositionen alanasana

Det höga utfallet är Krigaren 1:s snällare syskon och används ofta för att koppla ihop olika positioner, och kan anpassas efter vilka behov vi har i vår yogapraktik för tillfället.

Det kan handla om att öppna upp hjärtat, stärka framsida lår och sätesmuskler, stretcha höftböjare, baksida lår och ljumskar, utveckla stabilitet i nedre delen av ryggraden eller att förbättra balansen och ditt inre fokus.

Vanliga misstag

Vi tenderar att fokusera mest på det som händer framför oss. Det här visar sig vanligtvis i vår omedvetna vana att luta oss framåt i den här positionen, vilket gör att huvudet och svansbenet hamnar utanför den naturliga lodlinjen. Av samma anledning är det heller inte ovanligt att belastningen på den bakre fotens stortå blir för stor eftersom lilltån obemärkt lämnar golvet.

Annons
Annons

Tänk på

Den främre stortån ska hela tiden vara synlig från insidan av det främre knät och var noga med att alltid komma tillbaka till ditt andetag när du står i alanasana. Grunda fötterna på inandning och sucka dig själv djupare in i stretchen på utandning.

Tips

  • Föreställ dig att du lyfter dig uppåt från midjan och ut genom armarna i din mjuka bakåtböjning för att skapa en jämn förlängning i ryggraden. Tänk att du vill släta ut alla hudveck i ländrygg, mage och nacke för att få den rätta, långa känslan.
  • För att hålla balansen kan du suga in magen mot ryggraden när du riktar det främre knät och den bakre hälen bort från varandra. Låt lårens insidor dras mot varandra som av en magnetisk kraft när de roterar inåt och var noga med att grunda den främre stortån i golvet.
Alanasana kan göras mer avancerad vid behov.

Text: David Kam

LÄS MER: En yogasekvens för kroppens kärna
LÄS MER: Så gör du uppåtgående hund

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.