2 portioner
INGREDIENSER:
• 120 g mandlar
• 90 g pekannötter
• 1 stor morot, riven
• 1 rödbeta, riven
• 40 g hampafrön
Annons
Annons
• 40 g linfrön
• En handfull färsk koriander
• En handfull färsk persilja
• Saft och rivet skal av 1 citron
• 1/2 rödlök
• 1 vitlöksklyfta
• 1 msk extra virgin olivolja
• 2 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg alla ingredienser i en blender eller matberedare och mixa försiktigt. Pulsera några gånger tills du har en hyfsat jämn smet med lite bitar i fortfarande.
2. Forma burgare av ”färsen” med händerna eller använd en stansring.
3. Låt stå i torkugn 2,5–3 timmar.
RECEPT: Portabelloburgare
RECEPT: Tempeh-macka med teriyakismak