YOGA WORLD
Annons
Yogamat

Dagens vegolunch: tempeh-macka med teriyakismak

Om en macka kan kännas fräsch så gör den här fettsnåla, smakrika och kryddstarka tempeh-varianten det! Använd den bästa balsamvinägern du kan hitta för att dressa salladen med, då denna ger en len och sötsyrlig smak.

4 portioner

Förberedelser: 15 minuter, plus 2 timmars marinering

Tillagningstid: 25 minuter

INGREDIENSER

MARINAD

0,5 dl tamarisoja

0,5 dl vatten

2 msk lönnsirap

1 tsk melass

1 tsk rödvinsvinäger

½ tsk vitlökspulver

½ tsk malen ingefära

SMÖRGÅSAR

1 paket tempeh, tunt skivad

4 fullkornsbaguetter, rostade

1 eller 2 avokador, urkärnade,

urgröpta och tunt skivade

1 tomat, tunt skivad

2 nävar böngroddar

Vegansk majonnäs

  1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Tillsätt tempehskivorna och se till att de täcks. Låt dem marinera i åtminstone två timmar. Ju längre de får marinera, desto bättre – helst över natten i kylskåpet.
  2. Värm ugnen till 200 grader och lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Lyft ur tempehn från marinaden och lägg den på plåten. Ugnsbaka i 25 minuter.
  4. Fyll varje baguette med tempeh och toppa med avokado, tomatskivor, böngroddar och majonnäs. Servera mackorna varma.

Recept ur boken The PlantPure Kitchen: 130 Mouthwatering, Whole Food Recipes and Tips for a Plant-Based Life av Kim Campbell

LÄS MER: Fooled pork-macka med barbecuesås

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga