Om en macka kan kännas fräsch så gör den här fettsnåla, smakrika och kryddstarka tempeh-varianten det! Använd den bästa balsamvinägern du kan hitta för att dressa salladen med, då denna ger en len och sötsyrlig smak.
4 portioner
Förberedelser: 15 minuter, plus 2 timmars marinering
Tillagningstid: 25 minuter
INGREDIENSER
MARINAD
0,5 dl tamarisoja
0,5 dl vatten
2 msk lönnsirap
1 tsk melass
1 tsk rödvinsvinäger
½ tsk vitlökspulver
½ tsk malen ingefära
SMÖRGÅSAR
1 paket tempeh, tunt skivad
4 fullkornsbaguetter, rostade
1 eller 2 avokador, urkärnade,
urgröpta och tunt skivade
1 tomat, tunt skivad
2 nävar böngroddar
Vegansk majonnäs
- Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Tillsätt tempehskivorna och se till att de täcks. Låt dem marinera i åtminstone två timmar. Ju längre de får marinera, desto bättre – helst över natten i kylskåpet.
- Värm ugnen till 200 grader och lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Lyft ur tempehn från marinaden och lägg den på plåten. Ugnsbaka i 25 minuter.
- Fyll varje baguette med tempeh och toppa med avokado, tomatskivor, böngroddar och majonnäs. Servera mackorna varma.
Recept ur boken The PlantPure Kitchen: 130 Mouthwatering, Whole Food Recipes and Tips for a Plant-Based Life av Kim Campbell
LÄS MER: Fooled pork-macka med barbecuesås