Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Dagens vego: portabelloburgare

Portabellosvamp utgör ett perfekt alternativ till kött eftersom de har ett bra tuggmotstånd och tar upp smak väldigt lätt. De passar utmärkt ihop med den söta vinägerbaserade dressingen i det här receptet.

4 portioner

Förberedelser: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

INGREDIENSER

2 msk balsamvinäger

2 msk tamarisoja

Annons
Annons

1 tsk lönnsirap

1 tsk torkad rosmarin

½ tsk vitlökspulver

4 portabellosvampar

4 hamburgerbröd eller fullkornsbaguette i bitar

4 tunna tomatskivor

4 tjocka rödlöksskivor

2 avokador, urkärnade, urgröpta och skivade

4 romansalladsblad

  1. Vispa ihop vinäger, tamarisoja, lönnsirap, rosmarin och vitlökspulver i en skål. Lägg svamparna i skålen och se till att de täcks av marinaden.
  2. Låt dem marinera i 15 till 20 minuter. Vänd på svamparna med jämna mellanrum och ös dem med marinaden.
  3. Värm ugnen till 200 grader och lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  4. Lyft ur svamparna från marinaden och lägg dem på plåten. Ugnsbaka i 15 till 20 minuter och vänd på dem en gång under tiden.
  5. Servera svampburgarna i fullkornsbröd med tomat, lök, avokado och sallad.

Testa att toppa svamparna med en matsked valnötspesto eller två – det sätter fräsch smak och ger en krämig textur åt burgarna.

Recept ur boken The PlantPure Kitchen: 130 Mouthwatering, Whole Food Recipes and Tips for a Plant-Based Life av Kim Campbell

LÄS MER: Inspireras av matkreatören Sofia von Porat

LÄS MER: Sofia Ekholm: “Därför äter jag vego”

RECEPT: Quinoafyllda paprikor

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.