Yoga World
Annons
Annons
Meditation

3 vanliga missuppfattningar om meditation – är du skyldig?

  1. Du tror att meditation handlar om att inte tänka på någonting Om meditation verkligen handlade om att tömma sinnet på alla tankar varje gång för att räknas skulle få, om ens någon, lyckas med det – någonsin. Att inte tänka på någonting är praktiskt taget omöjligt. Även om målet med en regelbunden meditationspraktik så klart är att stilla sinnet, så betyder inte det att du inte kommer att få känna på fördelarna med meditation redan första gången du slår dig ner på din meditationskudde, blundar och tar 10 djupa andetag. Meditation är för alla, oavsett tidigare erfarenheter. Försök helt enkelt att fokusera på EN tanke istället för att helt tömma huvudet på tankar. Börja där, och bara observera vad som händer.
  2. Du tror att du måste meditera i evigheter Meditation handlar om kvalitet, inte kvantitet. Vi lever i en upptagen värld med massor av plikter och måsten. Att känna sig stressad över att du inte mediterar tillräckligt mycket är helt enkelt en börda du inte behöver. Har du möjlighet att dra dig undan till en ostörd plats, om så bara för några minuter? Kan du sluta ögonen och bara ta några djupa andetag? Kan du sitta bekvämt i en avslappnad position tillräckligt länge för att känna en viss spänning lämna musklerna? Det är allt som krävs för att kunna meditera på ett bra sätt. Så länge du har den grunden är det helt okej att det under vissa perioder i livet helt enkelt inte blir så långa stunder på din meditationskudde. Om allt du har IDAG är fyra minuter så är det gott så.
  3. Du tror att meditation måste handla om andlighet Snarare är det ett praktiskt verktyg för att hantera stress och bibehålla en balans i livet. Meditation är inte något som tillhör en viss religion eller filosofi, utan ett verktyg som har använts i hundratals år för att bibehålla såväl psykisk som fysisk hälsa. Man måste inte vara spirituell eller tro på en högre makt för att meditera, så missa inte att ge meditation en chans även om du inte ser dig som en särskilt andlig person. Meditationens fördelar är vetenskapligt bevisade, och kan vara ett lika praktiskt som kraftfullt verktyg för att hjälpa dig nå dina mål.

Källa: BexLife

LÄS OCKSÅ: Hitta vägen med meditation

Annons
Annons

LÄS OCKSÅ: Meditationstips för dig som gillar musik

 

Tags : meditation
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.