Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

2 nyckelpositioner som hjälper dig yoga där du är

Du behöver inte speciella kläder och ett fysiskt bibliotek av avancerade positioner för att yoga. 
– För mig är de här två övningarna själva essensen av både den fysiska och mentala yogapraktiken. Dessutom är de tillgängliga för alla, när som helst, förklarar yogaläraren Shay Peretz, som du här möter i en längre intervju. Vill du hellre läsa artikeln i tidningen? Beställ den på tidningardirekt.se.

Shays nyckelpositioner – ta dem med dig, ta dem till dig: 

Bergets position

BERGETS POSITION
Stå med fötterna höftbrett eller med tårna och hälarna ihop. Sträck på dig och tänk att du nästan vill lyfta hjärtat mot himlen. Skapa längd i nacken och pressa fötterna mot golvet. Känn kontakten med underlaget, rota dig, och undersök en känsla av grace när du lyfter toppen av huvudet mot stjärnorna. Håll din blick på en bestämd punkt på golvet en bit framför dig och fokusera på ditt andetag. Känn på processen att skapa och stärka din observationsförmåga.
BRA FÖR: Koncentrationsförmåga, ökat självförtroende och för att skapa en känsla av grundning.

Annons
Annons
Sittande meditation & andning

SITTANDE MEDITATION & ANDNING
Sätt dig i en bekväm position, bli stilla och låt din blick vila på en bestämd punkt. För din uppmärksamhet till ditt andetag utan att försöka förändra det. Låt nu din uppmärksamhet ligga kvar på andetaget. Andas in, andas ut och räkna: ett. Fortsätt att räkna varje andetag. När du blir distraherad, låt ditt fokus gå tillbaka till andetaget, börja om från ett. Du kommer märka att du kanske bara kommer till 5 eller 10 innan du blir distraherad, det är helt okej, bara fortsätt. Sitt kvar i 1–30 minuter. Börja i det lilla och bygg på.
BRA FÖR: Koncentration, släppa upp känslor till ytan och möta rädslor.

Text: Erika Kits Gölevik Foto: Åsa Göransson

LÄS MER: 10 positioner för inre vägledning
LÄS MER: Förenklad solhälsning i fyra positioner

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.