Yoga World
Annons
Annons
Själsliv

Just do it

 

Se inte tillbaka och fundera på saker du inte gjorde – se framåt.

Ett otvetydigt faktum är att ­klockan går. En dag ska vi alla dö, det är ett faktum. Det kommer att hända mig och det kommer att hända dig. Ett annat faktum är att man tillbringar större delen av livet med att intala sig själv att man har all tid i världen, som om tiden aldrig skulle ta slut. Man ödslar timmar, dagar, månader och år på saker man egentligen inte vill göra. Men men tillbringar samtidigt timmar, dagar, månader och år med att göra saker man faktiskt verkligen vill göra.

Annons
Annons

Tick tack. Det här är det liv. Det enda liv du har. Du kommer inte att få något annat. Varje bortslösat ögonblick är ett ögonblick du aldrig kommer att få tillbaka.

Så gör det. Nu direkt. Sluta ödsla tid. Sluta skjuta upp saker. Du kommer aldrig att få tillräckligt med tid. Inte nästa måndag, om en månad eller när du gått ner i vikt eller den 1 januari nästa år. Börja nu. Om du vill skriva den där boken, sluta prata om det och sätt igång och skriv. Om du vill byta jobb, skriv till ledningen på företaget du vill jobba för och berätta hur bra du är och varför de skulle vara galna om de inte anställde dig. Om du vill komma igång med löpning, ge dig ut och spring. Nu direkt. Sätt på dig skorna, öppna dörren, gå ut och jogga runt kvarteret och tillbaka. Om du inte orkar jogga, gå istället.

Du är inte lat, eller saknar motivation. Du bara intalar dig att det är så. Kanske är du rädd att misslyckas, eller kanske faktiskt rädd för att göra en riktig förändring – för förändringar är skitläskiga. Sluta nöja dig. Säg ”ja” mer. Säg ”nej” mer. Fråga varför. Slå dig inte till ro. Sluta skylla på andra. Sluta skyll på dina föräldrar. Visst, de kanske gjorde misstag, men det gjorde deras föräldrar också, och deras föräldrar i sin tur. Ta eget ansvar. Äg. Ge mer. Omge dig med människor du tycker om. Om du bara har nejsägare omkring dig och sådana som bara kommer med ursäkter, kommer du snart att bli likadan själv. Inspireras av andra. Och om du faktiskt blir inspirerad av någon, berätta det för den personen. Det kommer att kännas bra för er båda. Respektera andra människors tid. Sluta säga till folk att du ska hälsa på eller att ni ska hitta på något snart, om du inte menar det. Gör det du har sagt att du ska göra. Vad gör det om det inte funkar första gången? Försök igen. Småbarn ramlar omkull otaliga gånger innan de lär sig gå. Ge inte upp bara för att du råkar snubbla. Tänk på det.

Börja nu
Tala om för den där personen att du älskar hen. Ring din farmor eller mormor. Ring mamma. Skjut inte upp det. Om du vill ha en hund, köp en hund. Om du vill sälja din bröllopsklänning på Tradera, gör det då. Ta ut den ur garderoben och lägg ut den på nätet. Bocka av den där listan du har på kylskåpet, den med saker som du ska göra när du får tid. Stäng av TV:n. Om du inte vet hur du ska göra något som du vill göra, lär dig hur. Engagera dig. Om du är rädd, erkänn det. Alla är rädda på ett eller annat sätt. Om du vaknar klockan två på natten med bultande hjärta och inte kan sluta grubbla på det, beror det troligtvis på att det är något du verkligen vill, även om du blir svettig bara av att tänka på det. Var ärlig. Kom i tid. Var dig själv, för du är faktiskt trevlig, varm och ­duktig och folk gillar dig. Om du inte lever det liv du vill, ta reda på vad det är du vill. Pusha och utmana dig själv. Det kommer inte att vara lätt. Om det vore lätt skulle varenda människa ha exakt allt de vill ha. Vi skulle alla bo i vårt drömhus på stranden, eller ha ett sexpack eller resa jorden runt eller få betalt för att göra det vi älskar mest. Om du vill ha något måste du jobba för det. Så enkelt är det. Tick tack. Gör det nu.   

Text: Liz Goodchild 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.