Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Så prioriterar du din practice

I egenskap av yogalärare är det lätt ens egen asanaträning blir lidande. Så hur gör man för att få till det, frågar sig Paula Hines.

Det är alldeles för lätt att dra iväg i hundraåttio med att försöka bygga upp sitt lärarskap och sitt företag och samtidigt ta hand om familjen och sociala aktiviteter. Vi är alla medvetna om vikten av att prioritera vår egen praktisering – det är i grunden ganska självklart. Samtidigt är det alldeles för lätt att förlora sig i ”busyness” – alla måsten och krav som kommer med jobb och familj – eller bli totalt överväldigade av det som livet slänger i vår väg.

Om du känner igen dig i detta (eller hamnar i denna situation någon gång) har jag sammanställt några saker som hjälpt mig.

Tillåt din praktik att vara olika varje dag:
Jag brukade lägga press på mig själv att tillbringa minst 60 minuter på mattan varje dag. Numera tar jag en titt på mitt schema och lägger in den matt-tid jag hinner med. När det gäller att praktisera vid samma tid varje dag har jag insett att det inte är möjligt, speciellt som jag har ett schema som ändrar sig från dag till dag och vecka till vecka. Om du däremot har ett mer fast schema kanske det funkar bättre att ha en fast tid, exempelvis direkt på morgonen.

Annons
Annons

Träna intuitivt:
Jag går på hur jag känner mig och på vad min kropp och mitt sinne behöver. Vissa dagar kan det vara vinyasaträning, medans det andra dagar kan handlar om yin eller restorative yoga. Man ska också ha
i åtanke vad som händer i livet i övrigt. Jag minns hur yogaläraren
Judith Hanson Lasater berättade om hur hon när hennes bror gick bort var så utom sig av sorg att den enda praktisering hon kunde mäkta med då var restorative yoga.

Stäng av ”lärarhjärnan”:
Om jag själv får möjlighet att gå på en yogaklass analyserar jag aldrig vad läraren håller på med, utan njuter av möjligheten av att bara kunna vara med och vara elev.

Bortom asanas:
Har du fortfarande svårt att hitta tid till att ställa dig på mattan?
Fundera på om du istället kan jobba på din meditationspraktik eller någon annan av yogans åtta grenar.

Framför allt:
Var snäll mot dig själv och släpp alla ”jag borde”. Jag är säker på att allt jag föreslagit här är saker du redan vet. Men fråga dig själv hur många gånger du faktiskt misslyckas med att visa dig själv samma uppmärksamhet som du ger dina elever. Detta är ett sätt vi kan säkerställa att vi lever som vi lär på.

LÄS OCKSÅ: 8 tips för din egen yogaretreat i hemmet

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.