Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Så gör du halvmånen

Yogapositionen Ardha Chandrasana (eller halvmånen) hjälper till att stärka musklerna i lår, ryggrad, mage, fotleder och säte samtidigt som den sträcker ut axlar, bröstkorg, baksida lår, vader och ryggrad.

Vanliga misstag

Två vanliga misstag i den här positionen är att man lägger för mycket vikt i handen som är i golvet (eller på blocket om man inte når ända ner) eller att huvudet och överkroppen hamnar för nära golvet. Det är också lätt hänt att benet som är i luften börjar hänga eller att höfterna inte öppnas upp tillräckligt mycket eller inte staplas på varandra. Som i alla stående positioner bör man vara uppmärksam så att ståbenet inte översträcks.

7 tips

  • Pressa ner stortån i golvet
  • Stabilisera genom fotvalvet och fotleden på ståbenet
  • Spänn sätesmusklerna
  • Föreställ dig hur revbenen dras inåt/neråt samtidigt som de stabiliserar upp kroppen
  • Sträck ut armarna bort från varandra
  • Förläng genom nacken och överkroppen
  • Tänk dig att huvudet och foten som är i luften dras bort från varandra

Tänk på

Låt foten du står på bilda en solid bas genom att pressa ner ordentligt i golvet samtidigt som du lyfter genom fotvalvet. Behåll en mikroböj i knät på ståbenet, öppna upp och stapla höfterna ovanpå varandra samtidigt som du sträcker ut det lyfta benet. Låt överkroppen vara lång, med armarna och axlarna staplade på varandra. Låt armarna sträva bort från varandra. Behåll aktiviteten i det lyfta benet och håll det högt. Känn hur vecken bak i nacken slätas ut genom att låta den bli lång och dra in hakan. Rikta blicken upp mot handen eller rakt fram, beroende på vad som känns bäst för nacken.

Annons
Annons

Yogi: Anwar Gilbert

LÄS OCKSÅ: Koppla av i barnets position
LÄS OCKSÅ: Så gör du parivrtta ardha chandrasana – omvänd halvmåne

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.