KRÄMIG DIPP MED DILL OCH VITLÖK
8 portioner
DIPP
6 dl cashewnötter
2 msk misopasta
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 dl vatten
¼ lök
½ dl färsk dill
2 vitlöksklyftor
Annons
Annons
TILL SERVERING
Säsongens grönsaker
Färska örter och ätbara blommor till garnering
- Blötlägg cashewnötterna i 1-4 timmar. Häll därefter bort blötläggningsvattnet. Mixa nötter, miso, citron, salt och nytt vatten, tills dippen är helt slät. Tillsätt en aning mer vatten om det behövs. Häll över i en skål och rör i finhackad lök, dill och pressad vitlök.
- Servera med krispiga blandade grönsaker såsom morötter, gurka, rädisor, blomkålsbuketter och tomater. Garnera med färska örter och ätbara blommor.
Receptet är hämtat ur boken Boost your Mind, Body & Spirit av Annika Olmås Nordström och Lena Djuphammar
RECEPT: Marita Karlsons choco açaibowl
RECEPT: Spaghetti carawbonara – veganskt, lyxigt och riktigt gott!