Yoga World
Annons
Annons
Mat

Kom igång med matlåda

Tycker du att det där med att ha med sig matlåda till jobbet verkar smidigt men du får aldrig riktigt till det? Eller är du redan inkörd i matlåderutinerna men tycker att innehållet i lådorna börjar kännas tristare än trist?

Då har kostrådgivaren Ulrika Davidsson tänkt på dig i sin nya bok Kickstarta med Ulrikas matlådor, där hon vill få fler att upptäcka fördelarna med att ha med sig matlåda.

– Det finns två kategorier av människor – de som alltid har med sig matlåda och de som alltid köper lunch ute. Jag vill få fler att upptäcka fördelarna med matlåda och visa att det varken behöver vara krångligt eller tidskrävande. Genom smarta recept blir matlådan lätt den godaste lunchen och dessutom får du stenkoll på vad du stoppar i dig. Många tänker kanske inte på att snabbmat och färdigmat ofta innehåller många tillsatser, dåliga fetter, mycket socker och snabba kolhydrater, säger Ulrika.

Annons
Annons

Kokboken innehåller snabbfixade recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter samt  frukostar och mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med.

– I boken visar jag hur man snabbt fixar en ”to-go” frukost, en hälsosam lunchmatlåda samt ger tips på bra mellanmål att ta med till jobbet, skolan eller när du är på resande fot. Du investerar inte bara i din hälsa utan sparar en massa tid och pengar också.

Därför är egen matlåda en klok satsning 

  • Du sparar tid Inget flängande och köande på stan – allt ligger i matlådan, och ibland har du dessutom flera matlådor klara på samma gång. Du behöver inte fundera på var och vad du ska äta.
  • Du slipper skräpmaten Inga konstiga råvaror och tillsatser, utan snabblagad, god mat som boostar din hälsa med rätt sorts energi.
  • Du sparar pengar Din matlåda är rena rama spargrisen. Att äta oplanerat eller ute brukar kosta en del. Är ni dessutom två eller fler i hushållet blir det betydligt mer kvar i plånböckerna med hemlagat i matlåda.
  • Du blir miljösmart Inget onödigt matsvinn när du planerar i förväg.  Inga fler engångsplastlådor. Allt ligger i din matlåda som kan användas om och om igen.
I sin senaste bok tipsar Ulrika Davidsson om recept på frukostar, smoothies, soppor, sallader, varma och kalla rätter samt mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med.

LÄS OCKSÅ: Matlådor på resande fot
LÄS OCKSÅ: 5 kosttips – så äter du hälsosamt av regnbågens alla färger

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.