Yoga World
Annons
Annons
Resor

Längtar du efter mer sol? Sätt ihop din egen yogaresa till Florida!

Miami är en av USA:s hetaste städer, och ett måste på resplanen med tanke på all den fantastiska yoga staden har att erbjuda.

Yogascenen i Miami är färgstark, kraftfull och växer så det knakar. Här kan du hitta allt från vanliga vinyasaklasser till ashtanga och acroyoga – det finns någonting för alla.

Nya studior poppar upp i alla hörn av staden. Dessutom älskar stadens invånare att vistas utomhus, så många yogaklasser hålls ute i naturen – på stränder, takterasser, parker och till och med i havet.

Om du bara är på ett kort besök i Miami så kan du behöva betala runt 150 kronor för att få delta i en klass. Men om du hellre lägger de pengarna på något annat så finns det många gratisalternativ. Till exempel har 3rd Street Beach Yoga gratis klasser på South Beach, och även Bayfront Park Yoga i Downtown. Sådana klasser kan vara bra för nybörjare som tycker det känns skrämmande att gå in i en helt ny studio. Du kan också passa på att prova SUP-yoga (Stand Up Paddleboard Yoga) där du yogar stående på en surfingbräda, något som blir allt mer populärt runtom i världen.

Men det kan vara värt att besöka en studio i Miami, för det finns många bra. Till exempel har Exhale Spa en exceptionellt vacker studio. Även Londonbaserade Soho House har en riktigt snygg anläggning i Miami, men den är bara öppen för medlemmar.

Många hotell erbjuder yogaklasser till sina gäster, som till exempel Hotel Croydon som har klasser i solnedgången på sin takterass. Epic Hotel Downtown erbjuder yogaklasser, där deltagarna är vända mot ett stort fönster med utsikt över hela staden. På The Standard Hotel kan du delta i klasser både inne och ute, och om du vill ta det lugnt kan du hänga i deras fantastiska hamam eller i utomhuspoolen.

Annons
Annons

Och du behöver inte vara rädd för att du ska känna dig utanför när du besöker en yogaklass i Miami. Invånarna är så vana vid att turister kommer på några enstaka klasser att de blir mer överraskade om du återvänder.

Yogascenen i Miami är färgstark, kraftfull och växer så det knakar.
Yogascenen i Miami är färgstark, kraftfull och växer så det knakar.

ROADTRIP I YOGASTIL

Om du vill utforska yogan i USA så måste du antagligen skaffa dig en bil. Det kanske inte låter särskilt lockande att ligga och köra på vägarna hela semestern, men i USA är det så man tar sig fram. Du kan klara dig utan bil inne i storstäderna, men om du vill utforska mer och ta dig till avlägsna yogastudior så behöver du en bil. Som tur är så finns det mindre och mer bränsleeffektiva bilar att hyra nu för tiden, även om det kanske känns mer lockande att slå till på en Cadillac ibland. Om du planerar att sätta dig bakom ratten finns det några bra saker som kan vara värda att ha i åtanke (och glöm inte andningsövningarna, de kommer du behöva ibland):

  • De flesta bilar har automatväxel, så där har du i alla fall en sak mindre att tänka på.
  • Det är alltid bra med GPS i bilen eller mobiltelefonen, så behöver du aldrig oroa dig för att köra vilse.
  • Skaffa försäkring! Om du skulle råka ut för en krock kan det bli riktigt dyrt annars.
Om du vill utforska yogan i USA så måste du antagligen skaffa dig en bil.
Om du vill utforska yogan i USA så måste du antagligen skaffa dig en bil.

SAND MELLAN TÅRNA

Testa yoga på någon av Floridas fantastiska stränder.

Det finns vackra stränder i hela Florida. Där kan du få se soluppgången över Atlanten, eller kanske låtsas att du är med i Baywatch. Och vad passar då bättre än att kombinera det med yoga? Du behöver faktiskt inte ge dig på SUP-yoga för att kunna göra yoga på stranden, för alla landkrabbor så anordnas det också vanliga klasser längs kusten.

Jennifer Schoening på ReJen Retreats instruerar både klasser i SUP-yoga och vanlig yoga på stranden utanför de stora hotellen. Hon menar att strandyoga är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med naturen samtidigt som man är aktiv. Enligt Jennifer är det många av hennes besökare som inte har vi stats på en strand på flera år.

 – Vi spenderar så mycket tid inomhus då vi sover, jobbar, sitter vid datorn eller kör bil. En stillasittande livsstil är en hälsorisk, och påverkar till exempel ämnesomsättningen negativt.

Strandyoga kombinerar rörelserna (asana) och andningen (pranayama) med sinnena (pratyahara) när du hör vågornas rytmiska ljud, känner den friska vinden mot huden, andas in den renande saltluften i lungorna eller känner sanden under dig. Det leder till en annan koppling till jorden och till den varma solen.

Dessutom är det riktigt kul – tänk dig bara känslan av att känna sanden mellan tårna när du gör din bästa nedåtgående hund någonsin, eller gräver ner foten i sanden och riktar blicken ut mot havet i din stående balansposition.

Schoening hoppas att deltagarna i hennes klasser på stranden åker tillbaka till sina hemstäder med en ny syn på naturens skönhet, och att de försöker träna mer utomhus.

– Gå ut och gör någonting som gör att du svettas eller ler och som får dig att känna dig som ett barn igen, avslutar hon.

Du behöver inte ge dig på SUP-yoga för att kunna göra yoga på stranden.
Du behöver inte ge dig på SUP-yoga för att kunna göra yoga på stranden.

LÄS MER: Yoga på Isla Mujeres i Mexiko
LÄS MER: Ett yogaliv utan regler på Mallorca

 

 

Tags : FloridaMiami
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.