Yoga World
Annons
Annons
Aktuellt

Boktips till dig som vill läka med hjälp av yoga

Att krypa upp i soffan med en kopp te och en god yogabok är mumma för själen! I slutet av förra året kom yogaläraren Jennie Liljefors ut med boken Healing Yoga – Den läkande kraften (Lava Förlag) där hon berättar om hur yoga kan frigöra låsningar och frusna känslor som satt sig i muskler och leder.

Jennie utsattes som tonåring för ett brutalt övergrepp som traumatiserade henne under många år, med spänningar i kroppen och posttraumatisk stress med symptom som ätstörningar. Genom yogan fann hon verktyg att kunna öppna upp och behandla sina trauman och numera driver hon yogastudion Altromondo i Stockholm. Jennie brinner för att kunna sprida läran om yogans läkande kraft och hjälpa andra som liksom hon drabbats av trauman som varit svåra för kroppen att bearbeta.

Annons
Annons

I boken visar Jennie genom övningar, program, andning och vila hur vi kan använda yoga som kroppslig terapi när orden inte räcker till. Här finns även program för att lindra stela axlar och höfter, ond rygg, problem med magen samt program som kan hjälpa vid olika tillstånd som infertilitet, PMS och klimakteriet.

Text: Sara Valfridsson 

LÄS MER: “Inspiration och hopp i Healing Yoga” 
LÄS MER: “Min yogaspaning med Jennie Liljefors på Altromondo Yoga”

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.