Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Baka eget naanbröd

Det platta, droppformade indiska naanbrödet är gott att skopa upp en mustig gryta med. Så här kan du göra det hemma, utan tillgång till den klassiska koleldade lerugnen tandoor. 

4 PORTIONER

Ingredienser

TILL DEGEN:

• 8,5 dl vetemjöl

• 2 tsk torrjäst

• 1,5 dl vatten

• 1 tsk socker

Annons
Annons

• 3 dl vegansk yoghurt

• 2 tsk flingsalt

KOKOS- OCH RUSSINFYLLNING:

• 1,5 dl kokosflingor

• 1,5 dl russin

• 1,5 dl malen sötmandel

• Nigellafrön

VITLÖKS- OCH KORIANDERSMÖR:

• 3 dl smält veganskt smör

• 1 litet knippe koriander, finhackad

• 2 vitlöksklyftor, skalade

och finhackade

• 1 stor nypa flingsalt

• Sesamfrön

  1. Blanda jäst, fingervarmt vatten och socker i en bunke och låt stå i rumstemperatur tills du ser bubblor på ytan.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och blanda väl. Knåda på mjölat bakbord i fem minuter tills degen är jämn och elastisk.
  3. Lägg degen i en smord bunke och täck med plastfolie. Lämna tillräckligt med utrymme för att den ska kunna jäsa till dubbel storlek.
  4. Låt degen stå i rumstemperatur i upp till en timme, eller tills den jäst till dubbla storleken.
  5. Gör under tiden kokos- och russinfyllningen samt vitlöks- och koriandersmöret. Ställ åt sidan så länge.
  6. Hetta upp en teflonpanna på hög värme. Slå luften ur den jästa degen och dela upp den i knytnävsstora bollar.
  7. Kavla ut hälften av degbollarna till droppformade naanbröd och stek dem ett i taget i den heta, torra stekpannan. Vänd på dem när de har mörkbruna fläckar på undersidan. Ta upp bröden när de är klara och pensla dem med vitlöks- och koriandersmör och strö över sesamfrön. Håll dem varma tills det är dags att servera.
  8. Ta den andra hälften av degbollarna och platta försiktigt ut dem en och en i handflatan. Lägg en sked av fyllningen i mitten och vik över degen för att kapsla in den.
  9. Kavla ut och tillaga på samma sätt som tidigare.
  10. Pensla bröden med smält smör (utan smaksättning) och strö över nigellafrön. Håll dem varma tills det är dags att servera.
Naanbröd i två goda varianter.

RECEPT: Vegansk kikärtscurry
RECEPT: Brooklyn Breakfast
LÄS MER: Säsongssmart yogamat med Jacob Lidström

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.