Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

6 sätt att utöva spontanyoga

I yogalärarutbildningen på Zenways ingår en stunds spontanyoga varje dag eftersom man har märkt att det här ger studenterna en outsinlig källa till ny inspiration. Om du också vill börja utnyttja din kropps visdom så följer här några tips på hur du kan gå tillväga:

  1. PLATS OCH TID I våra upptagna liv är det inte helt enkelt att hitta varken en ostörd plats eller tid för spontanyoga, men det är precis där du behöver börja. Vissa av våra lärare känner att 10-15 minuter per dag funkar bra, medan andra väljer att avsätta en dag i veckan för spontanyoga då de ger det en timme eller mer. Ett tips är att ställa ett alarm så att du inte måste avbryta din spontanyoga för att kolla klockan.
  2. BÖRJA BARA RÖRA PÅ DIG Börja med att försiktigt gunga från sida till sida eller några andra enkla rörelser och låt därefter saker och ting komma naturligt.
  3. INGA FÖRVÄNTNINGAR Låt varje gång du närmar dig den spontana zonen kännas ny och fräsch. Bara bjud in din kropps visdom att ta över och njut av showen. Försök inte spela upp det förflutna och släpp alla förväntningar på vad som borde hända – spontanyoga går ut på att överlämna sig.
  4. UTFORSKA DIN KOMFORTZON När du bekantar dig själv med den spontana zonen, hjälper det att komma in och ut ur den flera gånger. Vi har alla något av ett inre kontrollfreak och därför är det lättare att helt släppa loss när vi vet att vi verkligen kan ta tillbaka kontrollen när som helst.
  5. SLÄNG IN EN FRÅGA På samma sätt som det bildas ringar på vattnet när du kastar en sten i havet kan det få spännande effekter att kasta in en fråga i din spontanyogapraktik: ”Vad behöver hända för att jag ska få kontakt med min axel igen?” ”Hur kan jag bäst göra skillnad i den här världen?” ”Hur ska jag lägga upp nästa yogaklass?” – allt du kommer att tänka på. Lita på att ett väldigt pålitligt svar kommer att komma.
  6. BLI ÖVERRASKAD Din kropp vet ofta bättre än ditt sinne vilken riktning ditt liv behöver ta. Spontanyoga är ett lika enkelt som djupgående sätt att ge dig ut på ett läkande äventyr.

Text: Julian Daizan Skinner Foto: Elizabeth Boyle Yogi: Rebekah Knight

Annons
Annons

LÄS MER: Utforska din kropps visdom med spontanyoga
LÄS MER: Intention utan förväntningar

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.