Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

YOGA WORLD
Annons
Annons
Träning

5 tips för dig som vill komma igång med träningen

Januari betyder ofta fullsatta gym, yogastudios och pt-timmar. Intentionerna är goda när många av oss kastar sig in i hårdträning, en strikt diet eller andra maxade discipliner. För att sedan inte orka hålla det. Kanske är målen för högt satta och orimliga för vardagslivet? Kanske är hårdträning inte det som behövs. YOGOBE har listat fem tips som hjälper dig komma igång med rörelse eller något annat för att må bra på djupet.

Är din kropp stressad och uppe i varv? Då kanske inte hård träning är svaret. Att till exempel bara börja att andas medvetet kan istället vara en bra mjukstart. Eller att köra färre träningspass och istället peta in 15 minuter av rörlighet, djupa andetag, meditation och/eller avslappning. Försök att komma igång på dina villkor. Ingen annans. Strunta i löpsedlar, instagramutmaningar och andras hets om de nu inte gynnar dig och det du behöver. Känn istället in, testa vad som funkar för kroppen och själen just nu, och se vad det behövs mer av under året.

1. Vad passar mig? Och vad behöver jag?
Om du avskyr att springa, och du gett det så pass många försök att du vet att det inte handlar om att det känns tungt för att du inte är van: skippa löpningen. Hitta något annat! Det du gör ska kännas roligt och ge energi. Blanda upp löpningen med yoga och stabiliserande pilates för ett strålande recept på variation. Behöver du slappna av så varför inte testa andningsövningar?

Annons
Annons

2. Slå två flugor i en smäll

  • Istället för att ta en fika, promenera med kompisen eller den du har möte med.
  • Om du ska prata en stund i telefon, ta en promenad under tiden.
  • Gör tålyft när du diskar eller byter blöjor.
  • När du ser på tv, gör lite utfall, armhävningar, rygglyft, plankan eller några rörlighetsövningar.

3. Ställ klockan bara lite tidigare
Att träna på morgonen kan kännas omöjligt. Men faktum är att för många handlar det bara om att få lite rutin, så kan det faktiskt bli uthärdligt. Och du behöver inte gå upp 2,5 timme tidigare än vanligt för att hinna till gymmet. Gör några enkla solhälsningar i 10 minuter innan familjen vaknar! Eller gå upp en halvtimme tidigare och kör 20 minuters träning som mjukstart, eller en kortare löprunda.

4. Lunchdate
Svårt att få till det på morgonen? Meditera på lunchen. Ta en promenad och passa på att få lite dagsljus. Ta en halvtimmes löprunda eller kila iväg på ett pass på gymmet. Eller så springer du bara uppför trapporna till jobbet. Allt räknas och pigg och glad blir man!

5. Skippa bilen eller bussen
Har du cykelavstånd till jobbet? Eller kan du till och med ta en längre promenad dit? Här har du det ypperliga tillfället att röra på dig. För att underlätta, ställ ett par skor på jobbet så att du kan dra på sköna promenadskor dit och hem. Blir du varm av cyklingen eller promenaden? Duscha innan och ta på en annan t-shirt under som du kan byta från på jobbet. Det går alltid att hitta sätt att få till det. Det kanske inte funkar varje dag men gör det någon/några gånger per vecka så har du rört på dig massor!

LÄS MER: Våga yoga
LÄS MER: 5 anledningar till varför alla som tränar bör yoga

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga