Yoga World
Annons
Annons
Aktuellt

3 tips till dig som vill bli bättre på att fotografera yoga

Yoga har spelat en avgörande roll i den amerikanske fotografen Spencer Bentleys privatliv, så pass att yogan nu är en av de viktigaste influenserna även när han står bakom kameran. Här delar han med sig av sina bästa tips. 

Annons
Annons
  1. Även om yoga i sig är väldigt tacksamt som fotoobjekt, går det att ta bilden till nya höjder med hjälp av välbeprövade fotograferingsmetoder. Det första och viktigaste tipset jag skulle ge till en nybliven fotograf är att bli bekväm med att få andra att känna sig bekväma. Under en fotografering är öppen och effektiv kommunikation ofta skillnaden mellan succé och misslyckande. Positiv förstärkning och klarhet i dina instruktioner kan fungera som ett sätt att göra upplevelsen njutbar för alla inblandade. Att stå framför kameran kan upplevas som väldigt skrämmande för modellen och under fel omständigheter kan den sårbarheten förstöra alla möjligheter till en bra fotografering.
  2. Det näst viktigaste tipset jag skulle vilja ge är att ha full förståelse för din utrustning. Innan du ber någon att posera för dig, måste du veta hur din kamera fungerar. När du kommer till din första plåtning ska allt i princip sitta i muskelminnet. Brist på kunskap om din utrustning är inte bara oprofessionellt, det kommer garanterat även få dina modeller att känna sig obekväma.
  3. Det tredje och sista tipset är att vara medveten om riktningen och karaktären på ljuset. Allt fotografi handlar om att manipulera ljus, och som fotograf vill du ha koll på både dess intensitet och riktning. De mest framgångsrika fotograferna har varit mästare på att manipulera ljus på ett eller annat sätt. För att bli tagen på allvar som fotograf måste du alltså göra din hemläxa om vilken typ av ljus som funkar var och varför.
Spencers fru, yoginin Holly Bentley, är ett av hans favoritmotiv.

LÄS MER Shay Peretz: “Jag vill skapa ett rum där man får vara hur man vill”
LÄS MER “När yogan tillåts bli kreativ och utforskande förvandlas den till konst”

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.