Yoga World
Annons
Annons
Hälsa

Yoga – bevisat effektivt för stressade sjuksköterskor

Nu visar forskningen ännu en gång det vi har vetat länge – att yoga är bra för det psykiska välbefinnandet.

I den här studien deltog 40 sjuksköterskor, varav hälften fick delta i en yogaklass en gång per vecka i åtta veckor. Sjuksköterskor är, som vi vet, utsatta för mycket stress i sitt arbete, och forskarna ville ta reda på om yoga kunde påverka deras psykiska hälsa. Inte helt oväntat så gav yogan fantastiska resultat.

Annons
Annons

Sjuksköterskorna som deltog i yogaklasserna mådde betydligt bättre än vad den andra gruppen gjorde efter de åtta veckorna, och forskarna drar därmed slutsatsen att yoga kan vara en effektiv strategi för att lindra de psykiska effekterna av ett stressigt arbete.

De här goda resultaten fick deltagarna av bara en yogaklass i veckan – tänk då vilket effekter man kan få av att utöva yoga oftare. Slutsatsen är att det är värt att ta sig tid till yoga, även om man har ett stressigt jobb och tycker att det är svårt att hinna med.

LÄS MER: 5 yogapositioner för en friskare hjärna
LÄS MER: Kriminalvårdens yogasatsning ger positiva resultat

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.