Yoga World
Annons
Annons
Resor

Weekendresa: Köpenhamn

Du behöver inte resa långt för att hämta inspiration till din yogapraktik. Ta flyget ner till Köpenhamn för en helg med yoga, god mat och en rejäl energipåfyllning. I centrala Köpenhamn finns flera yogastudios värda att utforska för alla yogis, oavsett erfarenhet.

Ibland väcks det där behovet inom mig att komma bort, byta sceneri. Men det känns som att alla yogainspirationsresor är flera timmar och flygplansbyten bort. Och pågår för evigt. För dig som vill göra en spontan resa, som inte kräver veckor av planering eller framförhållning rekommenderar jag en weekend i Köpenhamn. Visst, det är en ganska dyr stad men väl värd ett helgbesök.

När du inte äter eller yogar rekommenderar jag dig verkligen att investera i ett 72-timmars pendelkort för 200 DKK (1 DKK ≈ 1,30 SEK, reds. anm.) Det inkluderar Metro samt buss och är en investering väl värd sitt pris. Även om det är lätt att gå överallt är det ett smidigt sätt att optimera helgen. Hoppa på Metron till Amager Strand, en avlång sandremsa de kopplat samman till fastlandet med promenadbroar, samt lagt en lång strandpromenad där du kan springa, gå, ha en picknick, ta ett dopp, paddla kajak eller spela beachvolley. Ett annat tips är Christiania. Sin rika och brokiga historia till trots är det ett supermysigt område med väggmålningar, härliga lundar och gott kaffe. Absolut värt ett strosande besök utan mål!

YOGA I KÖPENHAMN

PAKHUS YOGA

PAKHUS YOGA är lokaliserat i det trendiga Islands Brygge och du möts av industrilokaler och kaffedoft när du anländer till studion. Pakhus Yoga, som grundades av Pernille Aven Lupai för fyra år sedan, håller till i en liten men varm lokal och erbjuder fasta veckoklasser likväl som workshops med gästlärare. Beläget tre minuters promenad från Stadsgraven, där du kan sola på gräsmattan eller ta dig ett dopp efter klassen.

Annons
Annons
NOR: Nordic Health House Foto: Peter Bjerg

NOR: NORDIC HEALTH HOUSE har flera olika stilar på schemat och några av de mest eftertraktade lärarna i Köpenhamn. Perfekta för både den mer erfarna yogin som nybörjare. Studion har även tillgång till en egen terrass för härliga utomhusklasser under sommaren. Yogastudion är en del av det innovativa konceptet med ett hälsohus som erbjuder olika typer av terapi, behandlingar, träning och evenemang. Det finns också ett café som serverar hälsosam mat, snacks, juice och kaffe.

HAMSA YOGA STUDIO Foto: Yogalove.dk

HAMSA YOGA STUDIO som ägs av Soham Johansen är en av de mest etablerade studiorna i Köpenhamn. De kallar sig ett mekka för bourgeois och rebeller, med djupa rötter i de gamla traditionernas djupa visdom, samtidigt som de flirtar med den moderna världen.

ÄTA I KÖPENHAMN

SIDECAR

SIDECAR är min absoluta favorit för brunch i Köpenhamn. Sidecar ligger något avsides men är värt de tre extra Metrostationerna. Är du där över helgen är deras brunch ett måste. Du får välja mellan fyra brunchpaket med bland annat amerikanska pannkakor, äggröra eller korv. Till det ingår också en brunchbuffé med alla typer av gotte. Brunchen serveras enbart på helger och du måste boka tre veckor i förväg.

THE UNION KITCHEN

THE UNION KITCHEN är ett hett tips när du letar efter en mysig frukostrestaurang bland fin arkitektur och vattenstråk. Kliv av Metron vid Kongens Nytorv och ta en promenad bland de gamla byggnaderna, Kungliga Teatern och de färgglada husen vid vattnet. Är du ute efter middag serverar de också sina uppskattade ”Balls” så som Veggie Balls, Salmon Balls och Meat Balls.

Text och foto: Vevve Jäderlund

LÄS MER: Yoga på slottet
LÄS MER: Du kan gå din egen väg

 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.