Yoga World
Annons
Annons
Meditation

Meditera Mera är Sveriges första interaktiva meditationspodd

Tillsammans med gäster ska Axel Wennhall och Gustav Nord som gör podden försöka besvara frågorna “vad är meditation?”, “varför är det bra att meditera?” och, viktigast av allt: “hur gör man?” I varje avsnitt kommer lyssnarna inte bara att få höra spännande livsresor och samtal om meditation utan också få chansen att meditera under guidning av gästen eller Axel.

Poddmakarna hoppas att samtalen och meditationerna kommer inspirera hela Sverige till att antingen ta det första steget till att börja meditera eller att, i linje med poddens namn, meditera mera. Axel Wennhall arbetar till vardags som meditationscoach och Gustav Nord driver produktionsbolaget Flip-Flop Interactive. Tillsammans med influencern Josefin Dahlberg driver de bägge poddkollegorna även Breathe In som arrangerar kombinerade meditations- och äventyrsresor. Tre avsnitt av Meditera Mera finns att lyssna på redan nu och med start den 13 december släpps ett avsnitt varannan torsdag. Några av gästerna som kommer att vara med då är Yogiakademins Josefin Bengtsson, Bara Yoga- och Mindfulnessappen-grundaren Anna Wikfalk och Lasse Lychnell som forskar om meditation på Handels.

“Mental hälsa är vår nästa folkhälsorevolution och vi hoppas podden kan hjälpa till att göra meditation mer lättbegripligt och tillgängligt för alla.”

Gustav Nord och Axel Wennhall driver podden Meditera Mera.

Meditera mera

Det första avsnittet av Meditera Mera fungerar som en crash course i meditation och är därför perfekt för den som aldrig har mediterat eller för den som behöver en påminnelse om att, just det – meditera mera. Avsnittet avslutas med en guidad introduktionsmeditation som passar alla, men kanske lite extra bra för den som är helt ny till meditation. I poddens andra avsnitt pratar Josefin Dahlberg om meditation, nykterhet och att skapa sig sitt drömliv. Josefin driver podden Josefin & Vanja och har skrivit böckerna Livsstilsbibeln och Idag är jag fri. I avsnittet berättar Josefin att hon inte kunde sitta still mer än ett par sekunder första gången hon testade att meditera, men när hon testade en kroppsscanning började bitarna falla på plats. Josefin började experimentera med olika meditationsformer som shaking, mantrameditation och meditation i rörelse och idag är meditation och rutiner otroligt viktigt för hennes välbefinnande.

– Meditation har hjälpt mig att upptäcka hur jag pratar med mig själv och har blivit ett verktyg för att bemöta mig själv på ett bättre och mer kärleksfullt sätt. Kärleken till sig själv är lösningen på allt, och det är först då vi kan förändra oss och vår omgivning, säger Josefin som med meditationens hjälp både har hållit sig nykter i över åtta år och skapat sig sitt drömliv.

Annons
Annons

Poddens tredje avsnitt gästas av Närvaropoddens Bengt Renander, coachen som har hjälpt hundratals grupper och individer. Bengt berättar om hur han kom i kontakt med meditation via psykosyntesen och 12-stegsprogrammet:

Coachen Bengt Renander gästar podden i ett avsnitt om närvaro.

– Meditation är närvaroträning, där vi gör mentala curls och tar oss från tankevärlden till upplevelsevärlden. Även om du inte tror att övningen ger något så gör den det om du fortsätter att meditera. Meditation handlar inte om att det ska kännas bra utan att lära oss att bli bra på att känna, säger Bengt och betonar vikten av att acceptera livet som det är eftersom det är det största skiftet en människa kan göra i sitt liv.

 

 

 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.