Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

6 steg mot en bättre livsbalans

På många sätt och vis har vi tur att vi har så många positiva inslag i våra liv. Man behöver bara kika in en stund på sociala medier för att välkomnas av positiva citat och affirmationer, bilder på människor i yogapositioner och tips på hur man blir lycklig och framgångsrik – listan tar aldrig slut.

Ibland kan det dock bli lite för mycket av det goda. Att omges av lyckliga, glada människor när man har en dålig dag är bland det sista man vill, eftersom det kan få oss att känna att vi också borde vara lyckliga hela tiden, och när det inte är så vi känner just då kan vi istället bli mer frustrerade.

Men alla har faktiskt dåliga dagar, och jag är här för att berätta att det inte bara är okej utan till och med bra!

Det är ofta viktigt att ha en balans mellan saker och ting. Där det finns ljus finns det exempelvis också mörker, och där det är kallt är det också varmt. Världen är full av liknande exempel, och när det finns bra dagar finns det även dåliga.

När vi upplever dessa dåliga dagar är det ofta för att vi har tappat den här balansen någonstans på vägen. Vi kanske har jobbat för hårt och inte vilat upp oss tillräckligt mycket, inte tillbringat tid med att göra det vi älskar tillsammans med de vi älskar eller kanske tappat riktning och fokus i livet. Att ha en dålig dag ger oss möjligheten att utvärdera vad som sker runt omkring oss och få tillbaka livet på banan igen.

Annons
Annons

1 Tillåt dig själv att ha en dålig dag. Påminn dig själv om att det är okej – vi är inga superhjältar och världen går inte under utan oss.

2 Stryk så många måsten och åtaganden som möjligt från ditt schema. Idag ska du fokusera på dig själv. Planera in lite egenvård, även om det bara handlar om vila. Det kanske är precis det du behöver. Finns det något som du verkligen tycker om att göra som du skulle kunna göra idag? Om du inte kan ta ledigt hela dagen kan du i alla fall ta en paus under dagen och gå på en yogaklass, eller göra några pranayama-övningar.

3 Se till att du tillbringar lite av din tid utomhus, även om det regnar. Känn närvaron till något så naturligt och enkelt i just den stunden. Den kopplingen kan göra underverk för ditt välbefinnande.

4 Senare på dagen ska du reflektera över de senaste veckorna. Kan du se var du hamnade ur balans? Vad har du saknat på sistone?

5 Mot slutet av dagen, när du börjar må lite bättre, kan du använda dig av dessa reflektioner för att planera hur du ska behålla balansen framöver.

6 Innan du går och lägger dig ska du tänka tillbaka på fem saker från den gångna dagen som du är tacksam över och tänka på att imorgon är en annan dag.

Av Andrea Morrison

Här kan du läsa om hur du balanserar prana – kroppens livskraft.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.