Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

4 steg som tar fram dina styrkor

Drömmer du om att byta jobb, eller helt enkelt få det lite roligare på jobbet? Att ta fram och renodla dina styrkor är ett bra ställe att börja på.

  1. Ingen annan kan tala om vad som får dig att känna dig stark. Börja därför under en veckas tid att anteckna alla arbetsuppgifter som du gillar att göra. Välj i slutet av veckan ut de aktiviteter och uppdrag som du gillade mest och som fick dig att känna dig starkast.
  2. Fundera sedan på hur du på ett naturligt sätt kan få göra mer av dessa arbetsuppgifter i ditt dagliga arbete. Är det något mer du skulle kunna ansvara för? Finns det arbetsuppgifter som du med fördel borde ta över från någon annan?
  3. För att frigöra tid måste du även fundera över vilka arbetsuppgifter som du inte tycker om att göra. Visst finns det sådant idag som någon annan med lätthet skulle kunna göra mycket bättre än du och säkert med större elegans och snabbhet? Gör gärna även på samma sätt som med styrkorna. Skriv under en vecka ner allt som du verkligen ogillar att göra och välj ut de arbetsuppgifter som fyller dig med mest avsky.
  4. Boka sedan ett möte med din närmaste chef och berätta att du vill tillföra mer värde till gruppen och teamet. Det är viktigt att det inte framstår som du gnäller och bara vill bli av med tråkiga arbetsuppgifter utan att du vill se på möjligheterna att kunna bidra ännu mer till resultat och framgång för företaget eller organisationen.

Källa: Tändvätska av Annika R Malmberg Hamilton

Annons
Annons

LÄS OCKSÅ: Yoga på jobbet – en bra affär för alla
LÄS OCKSÅ: Konsten att brinna utan att brinna upp

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.