Yoga World
Annons
Annons
Recept

Yoghurt på quinoa och kokosmjölk

Matbloggaren och yogafantasten Ann-Catrin Mattsson lagar hälsosam mat inspirerad av Skandinavien, och gärna rawfood. Hon beskriver sin matfilosofi på ett väldigt enkelt sätt: det handlar om balans, kvalitet och smarta val, samt att utnyttja det ursprungliga och naturliga. Här kan du smaka hennes fantastiska frukostrecept.

YOGHURT PÅ QUINOA OCH KOKOSMJÖLK

1 portion

En nästintill raw frukost som både är nyttig och dessutom superenkel att laga. Quinoa och frön ska blötläggas över natten, men sen mixar du ihop den på bara ett par minuter. För den som föredrar varm mat på morgonen så går det bra att äta yoghurten ljummen, bara värm den på låg värme i mikron. I receptet används dadlar som sötning men det går lika bra med lite honung.

¾ dl vit quinoa
½ banan
2 msk solrosfrön
1 ½ dl kokosmjölk (eller annan nötmjölk)
1–2 dadlar
½ tsk äkta vaniljpulver
Vatten (späd till önskad konsistens)

Annons
Annons

TOPPING
½ päron
Bovetepuffar
Pumpakärnor

SÅ GÖR DU
Blötlägg quinoa och solrosfrön över natten. Skölj noga av slemmet som bildas. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer och mixa tills du får en krämig yoghurt. Servera med päron, bovetepuffar och pumpakärnor. Förvara i kylen (håller i cirka två dagar).


Profilbild-Ann-CatrinOM ANN-CATRIN MATSSON
Ålder: 31 år.
Bor: Uddevalla.
Gör: Driver hälsobloggen www.scandinavianwellness.nu och studerar till hälsocoach.
Familj: Stor familj med föräldrar och syskon, maken Kjell och hunden Kenzo.
Favoriträtt: Hemmagjord pizza med chèvre, fikon och rostad grönkål.
Tränar: Yoga och krävande kroppsviktträning.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.