Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

Yoga under mensen

Att yoga under mensen är ett kontroversiellt ämne. Vissa säger att man inte ska yoga alls, medan andra säger att man kan utöva vilka som helst. En del avråder oss helt från att göra inversioner – det vill säga positioner där höfterna går över huvudet, som handstående, nedåtgående hunden och stående framåtfällning – medan andra tycker att man ska undvika dem. Vissa menar att en stark praktik är viktig den här tiden, medan andra rekommenderar avslappnande asanas.

Men viktigast av allt är ju faktiskt vad du själv känner. Ja, du. Att inte kunna gå upp i handstående när man har mens är lite av en skröna. Om du inte själv känner att du är yr, illamående, har avvikande blodtryck eller är allmänt osäker på det såklart. Då ska du undvika det för din egen skull.

Vissa cykler kan en lugn och avslappnande praktik vara precis det du behöver, medan det andra gånger känns bra att ge kroppen en riktig omgång genom en stark och snabb praktik. Det huvudsakliga budskapet är att det är upp till dig och bara dig. Låt inte traditionella råd och rön från gamla yogamän som inte längre lever stoppa dig från att ge din kropp precis vad den behöver för att du ska må bra.

Annons
Annons

Det är ju trots allt det vi har yogan till – för att vi ska må bra.


Veronica Jäderlund skrev för inte så länge sedan en bra text på detta ämne – läs här. Vill du även ha tips på lite lugnare yinyoga kan du läsa om dessa 5 positioner som får dig att släppa allt.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.