Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Yinyogaklass med sensoriska ankare

Arbeta med valfritt sensoriskt ankare under hela klassen, i positioner men också i övergångarna mellan positionerna.

Övningar:

Bakåtfälld fjäril

FORM: Fotsulorna möts och benen formar en romb. Lägg överkroppen bakåt, vila den gärna på ett bolster. Armarna kan vara på magen, längs med kroppen eller över huvudet.
PROPS: Ha ett bolster under överkroppen, på tvären som på bilden för mer bröstöppning, eller på längden så att det stöttar hela torson och huvudet. Stötta gärna upp under varje ben med en filt eller block så att du kan slappna av i ljumskarna och insidan av benen.

Rådjuret

FORM: Kom sittande med båda benen böjda, det ena smalbenet parallellt med mattans långsida, det andra smalbenet parallellt med kortsidan. Fäll överkroppen bort från smalbenet som är parallellt med kortsidan. Armarna kan placeras valfritt.
PROPS: Bolster under överkroppen, bolster, filt eller block under det knä som är längst bort från kroppen om det svävar i luften så att det får stöttning.

Annons
Annons

Barnets position

FORM: Sitt på smalbenen och luta överkroppen fram. I det här utförandet, placera knäna mattbrett isär så att du kan vila hela överkroppen mot ett bolster. Vila pannan mot bolstret eller titta åt valfritt håll.
PROPS: Bolster under bål och huvud för maxad avslappning.

Av: Veronica “Vevve” Jäderlund Foto: Martin Carlsson

LÄS OCKSÅ: Upptäck fördelarna med yinyoga
LÄS OCKSÅ: Så gör du framåtfällningar

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.