Yoga World
Annons
Annons
HälsaLivsstil

Vilken kroppstyp är du enligt ayurveda?

Det finns tre element: pitta (eld), vata (luft) och kapha (vatten). Dessa krafter sägs vara närvarande i alla levande ting, och enligt ayurvedisk medicin kan en obalans i dessa element orsaka sjukdom eller känslomässigt lidande. 

Vid optimal balans är personen däremot frisk och lycklig. Den ayurvediska läkekonsten vilar på principen att man kan balansera elementen enligt individens specifika behov. Här kan du ta reda på vilket element du domineras av, men tänk på att många människor är en blandning av två eller till och med alla tre elementen.

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!


Innan du får se ditt resultat kan du väl berätta för oss vad du heter?

Vilken dosha (kroppstyp) är du? I'm %%personality%%
0%

8 kommentarer

 1. Enkelt att svara på frågorna . Några var dock lite mellan raderna , läste igen och tog det som var närmast.
  Och pitta har väl kommit fram hos många självtester. kunniga har oxå sagt till mig att jag är en stark pitta.
  Något som jag får ta till mig och kan förstå mig och mitt liv lättare

 2. förvånad på test resualt att jag blev pitta mosvar mesomorph. trots jag är bara 168 lång och väger 105 kg och är jätte svag i bänkpress och mark lyft men övrigt är jag ganska stark. men kroppsvikt styrketräning är jag svag

 3. hej det är niklas igen jag väger nu mellan 96 till 98 efter annan gym olika dagar nu ännu sämre styrka. orsaken jag får inte träna på högslätten men måste böra om. i annat spegeln det är jätte dyrt

 4. Vad är innebörden av att pitta-typen bör lära sig hantera sina eldiga tendenser och använda dem på ett mer produktivt sätt? Att man är aggressiv eller ?

  1. Pitta-typer har en tendens att bli överengagerade och bränna ut sig, så mer att det handlar om ett starkt driv än aggressivitet.

 5. Jag tycks passa bäst som Vata, men alla olika tester jag gjort (tycker det är kul med alla dessa “personlighetstyp”-tester, så jag älskar att fylla i alla möjliga små, och mer eller mindre “vetenskapliga” & seriösa, test som jag hittar på nätet), och läst om de 3 olika doshorna, så tycks jag ändå vara mest en blandning av Vata/Pitta.

  Men ETT ENDA av testerna gav nästan exakt lika mycket poäng av alla 3 typerna 😀
  Men jag har svårt att se att Kapha skulle dominera lika mycket som Vata/Pitta, känner knappt igen mig själv ett dugg i beskrivningen av Kapha. Det känns mer korrekt med en kombination av Vata/Pitta.

  Och så väldigt typiskt för mig!
  Född i Tvillingarna, som är ett lufttecken, dock föddes jag nästan 3 mån för tidigt… undrar vad man inom astrologin anser om det? 😉
  Föddes jag för tidigt av en speciell orsak, så jag fick ett annat soltecken än det jag egentligen skulle ha fötts i?

  Har även alltid varit en äkta dubbelnatur till min personlighet; har en ljus & bra sida, men tyvärr även en mörk & dålig, som vill ta över…
  Och enligt kinesisk astrologi är jag född i Ormens tecken & mitt element är Eld! 😀

  Men nu vid 42 års ålder är jag en helt annan person än vad jag var för ca 20 år sedan, dessutom så pass mycket att jag inte längre alls känner mig som den typiska Tvillingen, tvärtom!
  Men det tyckte jag passade utmärkt med min egentliga personlighet; som aldrig skymtade fram på “utsidan”, märkbart för andra, mellan ca 10-25 års åldern.

  Men det förklarar astrologin med att mitt horoskop inte domineras av mitt soltecken Tvillingarna, som då är ett lufttecken.
  Istället domineras mitt horoskop av vattentecknet Skorpionen, som vid ca 10-25 års åldern, hade ett större inflytande på min personlighet; extremt introvert, tyst, osynlig för alla.

  Men även alltid 100% säker på allt, bestämd, envis, perfektionist med extrem självkontroll & självdisciplin.
  Även om jag inte gillar andra människor så är jag tydligen en född ledare, eftersom jag alltid tar snabba beslut, aldrig velar eller ändrar mig. Har inget tålamod med andras slöhet & velande, så jag har ändå alltid fått göra allt själv, som en ledare brukar tvingas göra, för att ingen annan tar tag i saken! Hatar att slösa bort tid på att vänta förgäves!

  Nu när jag är så mycket mer extrovert & t o m kan verka social & sällskaplig (trots att jag ff avskyr människor & föredrar djur), så känner jag mig verkligen INTE som en Tvilling längre.

  Möjligtvis har min mörka sida tagit över nu då, och Skorpionens alla dåliga egenskaper dominerar ännu mer pga vad som skett under större delen av mitt liv.
  Andra människors attityd mot & behandling av mig, har bara fått elden inom mig att brinna ännu starkare i alla dessa år.

  Den medfödda aggressiviteten & viljan att bevisa hur fel de alla hade om mig, var alltid min primära drivkraft.
  Men en sådan stark & intensiv eld förtärde till slut allt inom mig istället, slocknade & efterlämnade endast ett tomt skal, av den person jag en gång var. Det finns ingenting kvar av mig, för att bygga upp något nytt ännu en gång. Så nu är allt snart äntligen över…

  För jag orkar inte längre kämpa.
  Det är bara slöseri med tid (;-) ), för varken ork, engagemang el viljan finns kvar ändå.
  När det inget finns något mer än bara ren överlevnad & inget av allt det som ger livskvalitet, t ex vetskapen om att man är älskad, eller något annat vi människor också behöver för att vilja leva… utöver förmågan att kunna äta, dricka & sova för att kroppen ens ska kunna fungera…
  Inte ens det finns längre kvar, hur överlever man då, när ingen läkare ens bryr sig?
  Ingen annan heller för den delen…
  Allas liv är inte lika mycket värda, vissa av oss förtjänar tydligen inte att få leva.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.