Yoga World
Annons
Annons
HälsaLivsstil

Vilken kroppstyp är du enligt ayurveda?

Det finns tre element: pitta (eld), vata (luft) och kapha (vatten). Dessa krafter sägs vara närvarande i alla levande ting, och enligt ayurvedisk medicin kan en obalans i dessa element orsaka sjukdom eller känslomässigt lidande. 

Vid optimal balans är personen däremot frisk och lycklig. Den ayurvediska läkekonsten vilar på principen att man kan balansera elementen enligt individens specifika behov. Här kan du ta reda på vilket element du domineras av, men tänk på att många människor är en blandning av två eller till och med alla tre elementen.

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!


Innan du får se ditt resultat kan du väl berätta för oss vad du heter?

Vilken dosha (kroppstyp) är du? I'm %%personality%%
0%

4 kommentarer

  1. Enkelt att svara på frågorna . Några var dock lite mellan raderna , läste igen och tog det som var närmast.
    Och pitta har väl kommit fram hos många självtester. kunniga har oxå sagt till mig att jag är en stark pitta.
    Något som jag får ta till mig och kan förstå mig och mitt liv lättare

  2. förvånad på test resualt att jag blev pitta mosvar mesomorph. trots jag är bara 168 lång och väger 105 kg och är jätte svag i bänkpress och mark lyft men övrigt är jag ganska stark. men kroppsvikt styrketräning är jag svag

  3. hej det är niklas igen jag väger nu mellan 96 till 98 efter annan gym olika dagar nu ännu sämre styrka. orsaken jag får inte träna på högslätten men måste böra om. i annat spegeln det är jätte dyrt

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.