Yoga World
Annons
Annons
Recept

Vegansk calamari

Vegetariska och veganska alternativ till fisk och skaldjur, som fuskpinnar från frysdisken, finns att köpa färdiga, men kan då innehålla en hel del onödiga tillsatser. Här lagar vi vår egen suveränt goda vegovariant av calamari – bättre än färdigköpt och mycket, mycket godare!

4 portioner

INGREDIENSER:

• 1 burk (ca 410 g) konserverat palmhjärta

• 2 dl vetemjöl

• 1 noriark

• 1 tsk sumakkrydda

• 1/2 tsk lökpulver

• En nypa salt

Annons
Annons

• Svartpeppar

• 1 msk äppelcidervinäger

• 2 tsk soja

• 1 3/4 dl vatten

• 2 dl ströbröd

• 1 citron i klyftor (till servering)

• Olja att steka i

GÖR SÅ HÄR:

1. Skiva palmhjärtat i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Tryck försiktigt ut mittendelen så att du får ringar. Ställ åt sidan.

2. Lägg mjöl, nori, sumakkrydda, lökpulver, salt och peppar i en matberedare och mixa tills noriarket är finfördelat.

3. Blanda mjölmixen med äppelcidervinäger, vatten och soja (tillsätt lite åt gången, du kanske inte behöver riktigt all vätska) tills du får en fin smet.

4. Doppa ringarna av palmhjärta i smeten och täck med ströbröd. Om du vill kan du göra samma sak med mittendelen av palmhjärtat som du petade ut när du är klar med alla ringarna.

5. Hetta upp oljan och stek några ringar åt gången i cirka 2–3 minuter.

6. Låt ligga på hushållspapper tills all överflödig olja sugits upp och servera.

En läcker dippsås gör du enkelt genom att blanda vegansk majonnäs, vitlök och citron.

RECEPT: Bönburgare med avokado och limekvarg
LÄS OCKSÅ: Tips till dig som vill äta mer hållbart
LÄS OCKSÅ: Forskning om yoga och inflammation – vilken effekt har yoga egentligen?

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.