Yoga World
Annons
Annons
PlusYoga

7 steg till rätt yogalärarutbildning

Vill du bli yogalärare och dela med dig av din passion för yoga? Har du svårt att välja vilken utbildning du ska gå? Följande sju punkter kanske kan ge dig lite mer klarhet i vilken kurs som passar bäst för dig och din praktik.

1. Om du funderar på att gå en kurs för att bli yogalärare ska du inte bara leta efter en lärare eller en studio som har erfarenhet och rätt kvalifikationer, utan också efter en som du trivs med. Det är viktigt att ha lärare som inspirerar dig till att lära och ge din själ näring, så att du kan spegla det i dina framtida studenter.

2. Det finns en mängd olika träningsstrukturer, så det är viktigt att du hittar en som är tillgänglig för dig och som fungerar i ditt liv. Att gå en yogalärarkurs är ett stort åtagande. För att kunna hålla dig fokuserad måste du därför hitta en som har ett schema och en struktur som passar in i ditt liv på ett realistiskt sätt. På så sätt kan du tillgodogöra dig informationen bättre och slipper känna dig stressad och få dåligt samvete.

3. Yogavärlden är stor och varierad och det är omöjligt att lära sig allt under en enda livstid, än mindre på en 200 timmars kurs. Leta efter en kurs som har bra balans i utbudet. En bra yogalärare går inte bara igenom asanas, utan väver också in bitar av anatomi och fysiologi, filosofi, meditation, mantran och mer, så att du lämnar kursen med en god grundkunskap och förståelse för yogafältets breda spektrum.

Annons
Annons

4. Yoga handlar väldigt mycket om gemenskap, och just detta är en vacker del av lärarkursen, eftersom de du yogar med ofta blir både goda vänner och framtida kollegor. I jakten på den perfekta kursen föreslår vi att du letar efter vad som erbjuds just när det gäller sammanhållning i den aktuella yogaskolan; både vad gäller stöd, mentorskap och kommunikation, under och efter kursen. Antalet studenter på varje kurs har också betydelse för hur mycket stöd och vägledning du kan förvänta dig att få. När du väl satt igång med träningen är det skönt att hålla kontakten med lärarna och dina kurskompisar, både för att få stöd och för att känna samhörighet i din yogaresa.

5. En kurs på 200 timmar innebär bara starten på din resa till att bli yogalärare. Det rekommenderas starkt att du fortsätter att utveckla dina kunskaper även efter avslutad kurs. Det finns så mycket att erbjuda inom yogavärlden och så många olika vägar du kan välja att gå. Många yogaskolor erbjuder fortbildning efter de första 200 timmarna, vilket gör att du kan fortsätta studera, oavsett om det handlar om en kurs på 500 timmar eller med Continuous Professional Development (CPD), vilket är ett bra sätt att förfina dina kunskaper på.

6. Det kan vara lätt att bli förvirrad av allt det akademiska material som finns inom ramen för en lärarkurs, så det rekommenderas att du kollar in kursmaterialet i detalj. Leta efter en kurs som noggrant specificerar vilket kursmaterial de erbjuder. Att vara noga med detaljerna kommer att hjälpa dig med inlärningen och se till att du får ut det mesta av kursen.

7. En bra yogalärarutbildning är ofta en som är uppdaterad. Det händer hela tiden saker i yogavärlden när det gäller anatomi, filosofi, fysiologi och så mycket mer, och det är vårt ansvar som utövare och lärare att hålla oss à jour med vad vi erbjuder våra studenter. Detta gör också att de som genomför kurserna och så småningom blir yogalärare har relevant och säker kunskap, som är autentisk gentemot de gamla lärorna.

Vill du inspireras av andra yogalärare, ta då en titt på den här artikeln om världens äldsta yogainstruktör Tao Porchon-Lynch.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.