Yoga World
Annons
Annons
Möt

Yogin Frankie miste sin son: “Det här är inte en berättelse om sorg, det är en berättelse om hopp och inspiration”

Från revisorjobb till reikiterapi – en mammas berättelse om hur hon via yoga och alternativa terapier fann hopp igen efter att ha mist sin son.

Sommaren år 2008 var livet härligt. Jag hade ett stabilt, förutsägbart och säkert jobb som revisor – precis så som jag ville att tillvaron skulle vara. Jag hade två underbara pojkar på sex och fyra år, en fantastisk make och ett underbart hem. Mitt liv var lyckat och följde planen (ja, jag hade en plan och jag gillade det). Jag gick inte utanför boxen och jag utmanade aldrig något; jag var nöjd och det räckte för mig.

Vid den här tidpunkten hade jag bara testat på yoga som hastigast, och då bara för att få en tonad kropp, öppna upp sinnet och leva ett lika hälsosamt liv som alla yogis. Men jag förstod mig aldrig riktigt på yogan, för mig var den aldrig mer än träning. Istället tyckte jag att ett gympass eller en gruppträningsklass gav mer resultat. Jag hade absolut inget intresse av energi, healing eller något alternativt överhuvudtaget. Jag tänkte att det är väl bra om andra mår bra av det, men det var ingenting för mig.

Sedan förändrades allt. Hösten 2008, precis innan min yngste son Rafferty skulle börja skolan, så diagnostiserades min äldste son Isaac med cancer. Det går inte att beskriva den känslan, det är som att befinna sig i en konstant mardröm. Hjärtat slutar nästan att slå men världen runtomkring fortsätter precis som vanligt. Det är så många känslor på en gång.

Hopp och inspiration

Men det här är inte en berättelse om sorg, det är en berättelse om hopp och inspiration.

När min son påbörjade sin behandling så började jag med yoga igen. Min rygg var dålig, jag hade diskbråck och var i behov av hjälp. Jag började med ashtangayoga och jag förstår nu varför jag valde en så dynamisk form av yoga. Jag var inte redo för stillheten. Jag ville att allt skulle röra sig – fort – för om jag stannade till ett ögonblick var jag rädd att jag inte skulle kunna fortsätta. Så jag hade testat på yoga ännu en gång utan att riktigt fastna för det. Jag använde det som ett rent fysiskt verktyg, och visste inte vad jag missade då.

Nio månader efter behandlingen blev min son sjuk igen. Rädslan lämnade aldrig oss, vi var tvungna att uppleva allt ännu en gång men den här gången var någonting annorlunda – jag kände att jag var tvungen att göra något.

Annons
Annons

Vi var tvungna att få tillbaka vår kraft, så vi testade på massor av konstiga och underbara behandlingar. Vi träffade synska healers, shamaner, reikihealers, färgterapeuter, ljudterapeuter, ljusterapeuter, homeopater och många andra. Min son ledde mig lugnt och försiktigt in i en helt ny värld, en värld där allt är möjligt så länge du har tro och kärlek.

Så kallade yogan på mig ännu en gång och vi började göra det varje morgon. En helares fru lärde barnen yoga och gav oss ett program som vi kunde göra hemma. Varje morgon skrattade vi oss igenom näsandning och positioner som var döpta efter djur. Det kändes bra, vi fick energi och skrattade mycket. Under de 15 minuterna varje morgon så sköts våra bekymmer åt sidan, medan vi tramsade oss och gjorde det bästa för att imitera yoga. Det enade oss och omedelbart släppte en del av pressen.

Reikiträning

Jag visste att jag var tvungen att sluta som revisor och börja med någonting annat, så jag började med reiki. Jag testade det första gången år 2010 och gick snabbt över till att lära mig terapi med stämgaffel. Ljud kan vara en väg till läkning och jag ville kunna hjälpa min son på alla möjliga sätt; ju mer jag lärde mig, desto mer kunde jag hjälpa honom. Jag var tvungen att göra allt som stod i min makt för att hjälpa honom att bli frisk.

Så resan fortsatte. Jag testade reiki igen och upptäckte då reikitrummorna. Trummor har en primitivt läkande kraft. Energin de skapar hjälper en att läka på djupet men aldrig för mycket eller för lite, utan precis så mycket som behövs. Det är därför jag älskar dem.

Min son älskade också reikitrummorna och bad ofta om denna form av terapi. Han använde dem själv när han behövde det, han kände så stark koppling till dem.

I maj 2011 så tog önskan om ett mirakel oss till John of God i Brasilien, ett välkänt medium och andlig kirurg. Energin där var så mycket tydligare än någon annanstans där jag har varit. Min son älskade det, han pratade med de andra gästerna även om de ofta inte ens pratade samma språk. Han hade kraften att få en att känna sig levande och älskad; han hade ett lugn samtidigt som han var busig, rolig och älskvärd.

Idag sprider Frankie även reikienergi i form av ljus, som säljs i webbshoppen på frankie-west.co.uk.
Idag sprider Frankie även reikienergi i form av ljus, som säljs i webbshoppen på frankie-west.co.uk.

Fridfull acceptans

Tyvärr var tiden inne för Isaac att lämna oss fyra månader senare. Jag var inte redo på någon nivå. Kan man någonsin vara det? Men förlusten av honom ledde till att jag så småningom hittade honom. Jag var ju tvungen att hitta honom, det var mitt uppdrag. Jag besökte medium efter medium för att finna honom, och jag tränade även mig själv i det. Till slut hittade jag honom efter en lång och krävande jakt: inte hos ett medium utan i mitt hjärta, där han hade varit hela tiden.

Och så har en slags fridfull acceptans vuxit fram. Jag är nu på en plats där jag förstår varför. Jag har haft tur att kunna se gåvorna han gav oss genom sin kärlek och vår smärta (för det finns gåvor i allt, hur smärtsamma de än är). Man skiljs aldrig helt åt från dem man älskar, kärleken blir bara djupare och förändras – och med denna utgångspunkt kan vi växa som människor. Det har nu gått nästan fyra år och vår kärlek växer varje dag; vår koppling är starkare än någonsin och jag känner hur han stöttar mig hela tiden. Undvik ingenting, möt allting.

Det är det jag försöker göra nu. Så när yoga knackade på min dörr nyligen var jag mer redo än någonsin. Nu har jag fastnat för bikramyoga och förstår äntligen poängen. Jag förstår förhållandet mellan mig själv, stillheten och koncentrationen. Jag har blivit överraskad över hur bra det är för sinnet, kroppen och själen. När jag inte yogar saknar jag det, för under de 90 minuterna finns det ingenting annat och jag känner mig hel igen. Jag är redo var resan än tar mig (vi har nu en tvåårig dotter, Ysabella) för jag kommer aldrig att sluta sträva framåt och inåt mot ljuset, för det är där min kärlek lyser som starkast.

Yoga: för första gången i mitt liv lyssnar jag verkligen och jag är redo.

Text: Frankie West

LÄS MER: Hitta vägen med meditation
LÄS MER: Björn och Navid – vikten av närvarande möten

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.