Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Våga flöda utanför ramarna

Genom att hitta vårt flow kan vi landa i nuet och skapa just det utrymme som den inneboende kraften behöver för att blomstra. Linda Åslev, contentansvarig på Yogobe och yogalärare, ger dig inspiration för att bli powerful på riktigt!

Power. Vår inneboende kraft. Den huserar mitt i oss, i området runt solar plexus. Den kan ta oss till nya höjder. Obalanserad, ja då kan den dra oss långt ner i mörkret. Den kan lysa upp oss med en alltför stark eld, men dess hetta kan livnära sig på vår motivation och energi och istället ge utrymme för frustrationen och ilskan. Om vi ska plocka fram vår inre kraft och låta den bli vår ledstjärna i livet, hur gör vi då? Inte helt enkelt skulle jag säga. Genom att bli närvarande i nuet kan vi frigöra utrymme. Se lite klarare. Bli lite mer accepterande. Och därmed öppna upp för all den där fantastiska inre potentialen. Den inneboende kraften. Här kan begreppet flow komma väl till pass. För när vi hamnar i flow ger vi utrymme för just detta. Inom yogan relaterar vi ofta till flow som ett flöde av fysiska positioner som avlöser varandra. Men flow är så mycket mer. Och förmodligen olika saker för oss alla. På frågan vad är flow för dig? Vad skulle ditt svar bli då? Värt att fundera på.

I ACCEPTANSEN FÖDS FLOW

Inom vetenskapens flowteori, grundad av professor Mihaly Csikszentmihalyi, handlar flow om att vårt medvetande blir ett med en handling som utförs. Vilket leder till att vi hamnar i total harmoni och njutning, just där och då. Vilket i sin tur leder till ett tillstånd av eufori och lycka. Det är att hitta en mening i livet, oavsett vad vi utsätts för. För tankarna som snurrar, de tenderar ju att många gånger ta över och styra vårt beteende och hur vi relaterar till vår omvärld. Men om vi istället kan hitta vägar där vi tar makten från tankarna kan vi även styra över hur vi hanterar olika situationer. Och därmed göda vår inre kraft med godbitar som lärdomar, istället för att fastna i negativa spiraler. Att hitta acceptans. Det är flow. I vår yogavärld handlar det om att vara yoga. Snarare än att ”göra” yoga. Att mentalt acceptera det som händer och lära oss av det. Att visa kärlek och omtanke till oss själva och andra. Vara icke-dömande. Förlåtande. Närvarande.

Annons
Annons

HITTA FLOW. HITTA POWER.

Att hitta närvaro, och flow, kan vara något så enkelt som att läsa en bra bok som fullt ut fångar vår uppmärksamhet. Att måla ett konstverk med alla sinnen. Det kan vara att meditera. Att helt fokusera på en andningsövning. Att fysiskt flöda genom olika positioner med fullt fokus. Att låta tankarna få passera vidare, eller bara vara där de är utan att gå in i dem. Det är att njuta. Och när vi njuter kickar kroppen igång en massa sköna funktioner. Låter det magiska glittret som förgyller livet få spridas i vinden. I ett tillstånd av den närvaron, i det där nuet vi sökte. Med fullt fokus, fria från oro, rädsla att misslyckas samt självmedvetenhet. Där sinnet har stillnat. Där kan den inneboende kraften, vår power, få frodas. Få ge näring till hela oss. Power kan vara att leva lite starkare. Lite lättare. Att leva lite mer. Så ta chansen! Flöda på mattan. Flöda i dina fritidssysslor. Flöda i allt som får dig att må bra. Det ger power och flöde i vardagen och livet i stort.

Text: Linda Åslev

Ange kampanjkod YWPOWER när du skapar ditt konto på yogobe.com och få dina första 30 dagar helt gratis!

LÄS OCKSÅ: Att vara grundad – så funkar det
LÄS OCKSÅ: “Yoga handlar inte om hur du formar din kropp – utan hur du formar ditt liv”

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.