Yoga World
Annons
Annons
PROMOTION

Tre platser att besöka för yogaentusiaster

För några decennier sedan var yoga något som ansågs vara tämligen flummigt. Det var långt ifrån den accepterade livsstil så många väljer att anamma idag. Att låta yogan bli utgångspunkt i ditt resande är något vi kan rekommendera alla resenärer. Meditation och yoga gör oss alla gott och varför inte uppleva det på nya platser?

Bali – en wellnessinspirerande plats

Att Bali många gånger blivit utsedd som paradiset på jorden är ett faktum. Här andas lugnet, harmonin och passionen i en spännande kombination med det oupptäckta. Det är med andra ord det perfekta resmålet för yogaentusiaster. Bali är dessutom anpassat för den här sortens resor och erbjuder de bästa förutsättningarna för meditation.

Kostnaden för att ta sig hela vägen till fantastiska Bali är så klart inte liten. Det är inte bara att köpa en flygbiljett då priset ligger betydligt högre än för en resa på närmare håll. Du kan dock ta till olika hjälpmedel för att din yogadröm ska gå i uppfyllelse. På nätet erbjuds gynnsamma lån utan säkerhet som kan användas till önskat ändamål; så som en yogaresa. Du kan smidigt jämföra privatlån för att se till det alternativ som känns mest rimligt utifrån dina lånebehov.

Annons
Annons

Indien – ett måste för yogaresenären

Få platser inspirerar på samma sätt som Indien och framför allt Goa som är ett slags yogamecka. Här finns ett unikt fokus på allt som har med meditation och yoga att göra. Goa är med andra ord ett måste när det kommer till resmål för yogaentusiasten.

I södra delen av Goa ligger Khola Beach; en utmärkt plats för den här sortens wellness-resor. Meditera på de kritvita stränderna längs den Indiska oceanens vackra vågskvalp. Att resa till Indien är liksom Bali inget du normalt sett gör spontant. Viss planering och framför allt ekonomiskt sparande behövs för att kunna bege sig iväg utan hinder. Det stående tipset är även här att ansöka om ett lån utifrån dina behov direkt på nätet. Visste du att det är fullt möjligt att samla olika lån för att på så sätt få en lägre månadskostnad? Ett tips för dig med tidigare lån som inte vill missa chansen på att uppleva Indien.

Aruba – Yoga Girl i centrum

En av de riktigt stora förebilderna inom yoga under de senaste åren har varit vår svenska inspirationskälla, Yoga Girl. Eller Rachel Bråthén som hon egentligen heter. Hennes karriär inom wellness tog sin start från en av Karibiens mest paradislika öar; Aruba. Det var där hon publicerade det första inlägget på Instagram i rollen som Yoga Girl. Rachels framgång har varit ett faktum sedan dess och faktum är att Aruba som kuliss knappast försämrat hennes förmåga att inspirera. En bildskön plats som härliga Aruba genererar harmoni på alla plan, ända ut till mottagaren av en tagen bild.

Idag finns det ypperliga möjligheter för yogaentusiaster att besöka Aruba med syftet att meditera. På Island Yoga som är ett av Rachel Bråthéns egna retreats erbjuds daglig yoga och diverse meditation. Du kanske har sett Yoga Girl i yogapositioner från SUP-brädan? Även den här sortens meditationsklasser erbjuds på Aruba.

Yoga på närmare håll

Även om de ovan nämnda platserna erbjuder fantastiska förutsättningar för en perfekt yogasemester går det att hitta resmål på närmare håll. Faktum är att det den senaste tiden presenterats nya spännande platser i Sverige som lockar yogaentusiaster. Öland är ett exempel. Här erbjuds en vacker natur i en behaglig och lugn atmosfär som lämpar sig för spirituella upplevelser.

Det genuina Dalarna är också en bubbla inom Sveriges yogascen där entusiaster kan välja bland olika rofyllda platser. Här finns möjligheten att besöka nischade yogagårdar, men det är heller inget dumt alternativ att prova yoga på egen hand i det fria. Fjällvandring på sommaren i Idre eller Sälen är ett tips för den som vill finna inre ro i ett magiskt landskap. Dalarnas majestätiska sjö Siljan bjuder också in till yogainspirerade miljöer. Rättvik och Tällberg är förträffliga platser att besöka för entusiaster som vill uppleva yoga i Sverige.

Avslutningsvis bör Höga Kusten nämnas som en fridfull plats på nordligare breddgrader i vårt avlånga land. Här finns bland annat Världsarvsleden som är en magisk vandring över höga berg och längs orörd, öppen natur. Låt vandringen kombineras med meditation, yoga och diverse sinnesövningar. Upplevelsen är stark och ett bevis för att Sverige bjuder på en natur som spirituellt sätt är fullkomligt optimal.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.