Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Yoga World
Annons
Annons
Annons
Kost

Tonfiskburgare med tomatchutney

12 burgare

Konserverad tonfisk är inte alltid så kul, åtminstone är det ganska lätt att tröttna på i längden. Men eftersom tonfisk både är nyttigt, kalorisnålt och proteinrikt kom matbloggaren och yogafantasten Ann-Catrin Mattsson på idén att göra smaskiga burgare, smaksatta med fetaost och oliver – de är inte raw, men äts med fördel tillsammans med massvis av råa grönsaker.

Tonfiskburgare
3 burkar tonfisk i vatten eller olja
4 ägg
150 gram fetaost
1 ½ dl soltorkade tomater, hackade
1 ½ dl urkärnade oliver
½ kruka färsk timjan
1 msk fiberhusk
Salt och citronpeppar

Tomatchutney
250 g tomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven ingefära
1 finhackad röd chili
2 tsk olivolja
1 tsk kanel
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk honung (valfritt)
Salt och peppar

Annons
Annons

Till servering
Stora kål- eller salladsblad
Valfria grönsaker

1 Lägg ingredienserna till burgarna i en matberedare och kör till en färs (ibland kan man behöva dela upp blandningen i två omgångar). Forma färsen till små burgare och stek i olivolja eller smör på medelhög värme.

2 Skär tomaterna i bitar. Stek tomater, vitlök, ingefära och chili i olivolja tills de blir mjuka. Tillsätt vinäger, kanel, honung, salt och peppar och låt koka ihop i 10 minuter. Låt chutneyn svalna innan du häller upp den i en väl rengjord glasburk.

3 Servera burgarna i ett stort sallads- eller kålblad tillsammans med chutneyn och valfria färska grönsaker.


Är du kanske ute efter ett frukostrecept istället? Testa då denna goda yoghurt på quinoa och kokosmjölk!

 

Lämna en kommentar