Yoga World
Annons
Annons
Asana

Våga dig på en flygtur med kråkan!

Kråkan, bakasana, är en grundläggande armbalansposition, som hjälper oss att lägga vikten på händerna. Den utvecklar både självförtroende och allmänt tillit. Fysiskt sett bygger positionen upp styrka i handleder, armar, axlar och magmuskler. Den förlänger också ryggen och ökar smidigheten. Positionen bör inte utföras om du är gravid eller om du lider av karpaltunnelsyndrom eller har andra skador i handlederna.

asanas-medel
Kråkan stärker upp kroppen och övar upp din balans.

INSTRUKTIONER:
Böj på knäna från samasthiti och sätt båda händerna på mattan. Händerna bör vara axelbrett isär med handledsvecken parallellt mot mattans kortända. Se till så att händerna ligger platt på mattan och att du inte lyfter upp mellan tummen och pekfingret. Placera knäna så högt upp inåt mot armhålorna du kan och börja sedan luta dig framåt in mot händerna.

Till en början kan du behålla fötterna på mattan och bara luta dig in mot händerna och tillbaka, bara för att vänja dig vid känslan. Med tiden kan du börja lyfta upp fötterna från mattan och låta stortårna mötas. Det sista steget är att sträcka ut armarna. För att kunna göra det drar du ihop magmusklerna ytterligare, tills du aktiverar musklerna på insidan av låren och drar in knäna.

Annons
Annons
asanas-avancerad
Eka pada bakasana B – för dig på avancerad nivå.

Testa en mer avancerad variant

Eka pada bakasana B

INTRODUKTION:
Eka pada bakasana B bygger vidare på grunden som vi skapade i bakasana genom att du sträcker ut ena benet som i tittibasana. Den stärker armarna, axlarna, handlederna och din core på samma sätt som bakasana, men den kräver lite mer koncentration och balans eftersom du måste spänna baksida lår på ena benet samtidigt som du sträcker ut det andra.
Precis som med en vanlig bakasana så bör du undvika den här positionen om du är gravid eller om du lider av karpaltunnelsyndrom eller några andra handledsskador.

INSTRUKTIONER:
Följ instruktionerna ovan för att komma in i bakasana. När du är bekväm med den positionen fortsätter du dra in naveln mot höfterna och sträcker höger ben framåt. Sträck på tårna och håll blicken stadigt rakt fram. Stanna kvar här i fem andetag innan du återgår till bakasana. Vila i barnets position en stund innan du upprepar samma sak på andra sidan.

Här finns fler positioner för dig som vill yoga hemma

Är du förälder och vill yoga? Läs mer här om Mammayoga online.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.