Yoga World
Annons
Annons
Aktuellt

”Oavsett om du tänker att du kan, eller tänker att du inte kan, har du rätt”

Det finns en universell sanning som säger: ”Oavsett om du tänker att du kan, eller tänker att du inte kan, har du rätt” och jag bär alltid med mig den. För vi vet att tankens kraft är oändlig, vi kan läka oss själva när vi tror på det tillräckligt mycket (placebo) och vi kan ändra livsöden. Så varför använder vi oss inte mer av den här medfödda superkraften vi har?

Jag tror dels att det beror på att vi blir så uppslukade av vårt ego som påminner oss om hur kassa vi är som inte klarar av ens den enklaste yogaposen, eller att springa långt eller lyfta tungt. Men mest tror jag att det är för att vi glömmer – vi glömmer att vi behöver träna hjärnan också, precis som vi tränar biceps och baksida lår. Det är dags att vi tar tag i vår inre amazon och nyttjar hjärnkontoret till att stärka oss själva istället för att racka ner.

För mig är mattan den perfekta platsen att göra det på. Långt bort från mobil, sorl och måsten hittar jag mig och min passion, mina drömmar och vad min spanda (hjärtesnodd) söker efter. Där bygger jag min medkänsla, där tonar jag mitt ego och där flexar jag mitt andetag. Det är på mattan jag möter mig själv och hur jag reagerar, vid motstånd och medgång. Du vet hur det är, vissa klasser flyter på, det är kul och du känner euforin sprudla i kroppen. De gångerna är det hur lätt som helst att hålla ett positivt mindset och känna sig kick ass.

Annons
Annons

Sedan har vi de andra gångerna, när klassen går för fort, läraren visar någon helt omöjlig asana och det känns som att all form av kommunikation med kroppen är krypterad och du har tappat bort nyckeln. Då, när du hackar på dig själv som mest och tror på dig själv som minst, det är då du behöver stanna upp och observera hur du möter motståndet. För att hitta de här tillfällena och det beteendet måste du utmana dig själv, och på mattan kan det ske via meditation eller genom att testa nya positioner.

And that’s why we call it a practice, hur ska du utvecklas om du aldrig tränar?

Text: Veronica Jäderlund

LÄS MER: Affirmationer
LÄS MER: I kloka kvinnors sällskap – Anna-Lena Gislander

 

 

Tags : placebospanda
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.