Yoga World
Annons
Annons
Meditation

Ta hjälp av jordens krafter

En meditation som hjälper dig att dra nytta av jordens magnetiska dragningskraft och nå din fulla potential.

Jorden är en fantastisk planet, med kapacitet att både attrahera och stöta bort kosmisk energi. I takt med att den förändras, kan också vi som lever här växa och utvecklas. Således är det så att alla krafter som antingen möjliggör eller hindrar jordens utveckling, också får betydelse för människans evolution. Låt oss titta närmare på vår planets magnetiska dragningskraft. Jordens mittpunkt är skapad av järnmassa och drar till sig energi som är avgörande för att det ska kunna finnas liv på planeten. Runt den innersta kärnan finns ett lager flytande metall som rör sig på ett sådant sätt att det skapas magnetiska fält. Den här delen fungerar som en slags sköld, som skyddar kärnan genom att stöta bort energi som inte hör hemma här.

Jordens dragningskraft ligger till grund för teorin om att vi människor kan applicera konceptet med magnetism på oss själva. Att skapa våra liv så som vi vill ha dem är inte bara önsketänkande, utan möjligt för den som tar hjälp av kosmiska krafter, som är vetenskapligt bevisade. Allt baseras på magnetiska lagar och hur energier attraherar kontra repellerar varandra, och för att dra nytta av detta kan du göra följande meditation, i syfte att nå din fulla potential:

GÖR DET NU

Börja med att tänka på något som du vill ska ske, en situation du skulle vilja uppleva. Se för ditt inre hur idén om tillfället då det du önskar äger rum flyter omkring i universum, likt lösa partiklar som ännu inte kommit samman och bildat en helhet. Vänd nu uppmärksamheten inåt mot kärnan i dig: det kraftfulla center där din energi samlas. Fokusera och ta några djupa andetag. Föreställ dig härnäst hur din kropp utvecklar en stark dragningskraft, som om den suger åt sig allt det positiva som du vill ska hända i ditt liv. Lägg märke till känslan som infinner sig när du inser att dina innersta önskningar är på väg att uppfyllas. Notera också hur din kropp reagerar rent fysiskt på detta. Om du upplever någon form av rädsla eller tvivel är detta rätt tidpunkt att skapa ett magnetfält som stöter bort dessa oönskade känslor.

Annons
Annons

Medan du fokuserar på din inre kärna, föreställ dig att det flödar ett energifält runtomkring dig som bildar en sköld mot negativa tankar. Använd skölden för att skydda dig själv, precis som jordens kärna gör, mot denna typ av negativa energi som inte hör hemma i ditt liv. När tankarna på det du vill ska ske börjar få fäste är det dags att agera, det vill säga gå in i nästa fas för utveckling och evolution. Precis som planeten vi lever på behöver också du ständigt utvecklas, anpassa dig och växa för att fortsätta vara i harmoni med de kosmiska krafter som håller dig uppe. Jorden, vårt hem, är den källa vi kan lära oss mest av när det kommer till att attrahera positiv energi, om och om igen.

Text: Jill Lawson

LÄS OCKSÅ: 5 steg till din egen meditationsvrå
LÄS OCKSÅ: Meditation för ökad egenkärlek

Tags : meditation
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.