Yoga World
Annons
Annons
LivsstilResor

Stressa av med ett skogsbad

Drömlik trädkoja på Hawaii

En semester för ofta tankarna till att koppla av och att bryta vardagens rutiner. Däremot är det få som faktiskt tar sig tid att planera in en lugn stund, vare sig på semestern eller i vardagen.

En ny undersökning från Asurion visar till exempel att 53 % av amerikanerna aldrig lämnade telefonen eller ens minskade sin användning av den under semestern. Men det måste inte vara så.

Skogsbad eller shinrin-yoku är den japanska metoden för att spendera tid i naturen och nära träden, helst helt utan distraktioner för att verkligen kunna slappna av och lugna ner alla sinnen.

Resenärer som vill komma iväg och insupa naturens skönhet kan hitta en avskild tillflykt med boende via Airbnb – här kommer tips på fem hem som är perfekta för den som vill uppleva skogsbad på drömresan!

5 perfekta hem för skogsbad

1. Brasiliansk bungalow med havsutsikt

Här finner man den perfekta kombinationen av djungel och strand i ett bekvämt loft. Boendet är omgärdat av regnskog som är ett naturreservat och har en fin gångväg ner till stranden.

2. Mysigt trähus i portugisiska Sintra

Ett A-format minihus med ett vackert sovloft och en magisk utsikt. Perfekt för lugn och ro, samt nära till skogen som omgärdar huset.

Annons
Annons
3. Drömlik trädkoja på Hawaii

Den som söker avkoppling i naturen och samtidigt inte vill offra sina vanliga bekvämligheter bör spana in denna tropiska trädkoja. Huset har två olika alternativ för sömn – en säng i sovrummet med panoramavy över djungeln och en hängande säng i den nedre delen.

4. Bo i en indisk trädkoja

I Bangalore blir du ett med naturen i denna trädkoja, som faktiskt är byggd i toppen av ett träd, och somnar in till fågelkvitter i en fullstor dubbelsäng. Annars går det alltid bra att koppla av på divanen i vardagsrummet, trädkojan har nämligen flera rum!

5. Fantastisk natur vid Mae Tang-bergen i Thailand

Bland de böljande gröna kullarna i de norra Mae Tang-bergen, belägna 90 minuter från Chiang Mai finns denna fantastiska natur. Sätt dig på din egen terrass, blicka ut och andas in lugnet.

LÄS MER:Nedräkningen till sommarlovet har börjat
LÄS MER: Ett supertips till dig som känner dig stressad

 

 

 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.