Yoga World
Annons
Annons
Recept

Söta, rökiga och riktigt goda tempehstrips

18–20 bitar

Ingredienser

225 g naturell tempeh
60 ml lönnsirap
2 msk liquid smoke
2 msk vegetabilisk olja med neutral smak (valfritt)
2 msk soja
1 msk farinsocker
2 tsk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt, eller efter smak
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1/4 tsk rökt paprikapulver

Annons
Annons

Så gör du

1. Ångkoka eller sjud tempeh i 20 minuter för att bli av med den bittra smaken om du så önskar.
2. Blanda de andra ingredienserna i en skål för att göra marinaden, och även oljan om du vill ha den i.
3. Skär tempeh i tunna bitar. Blanda med marinaden i en skål och låt marinera i minst en timma i kylen.
4. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg din tempeh i ett lager på plåten. Om du har någon marinad kvar häller du den över. Låt stå i ugnen i 15 minuter, vänd på stripsen och låt stå i ytterligare 15 minuter eller till de får en chokladbrun färg och är torra men ändå mjuka.
5. Ät direkt eller förvara i en sluten behållare i kylen tills du vill äta den.

receptbok-3Receptet är hämtat ur The Little Vegan Cookbook: 500 Best Vegan Recipes Ever (Fair Winds Press).

LÄS MER: 7 anledningar att äta veganskt
LÄS MER: Vegansk kost för hälsan och miljön

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.