Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Så gör du yogapositionen utsträckt sidovinkel

Den här positionen gör underverk för hela kroppen och, i ärlighetens namn, kanske allra mest när du kommer ut ur den – den mentala och fysiska befrielsen och tillfredsställelsen man känner då är något alldeles enastående!

Positionen möjliggör en djup öppning genom höfterna och en kraftig förlängning av sidan av kroppen, samtidigt som den bygger rejält med benstyrka. Att positionen är så pass fysiskt krävande bidrar också till ökat fokus och bättre uthållighet.

VANLIGA MISSTAG

Eftersom positionen är relativt intensiv så kommer sinnet att vilja locka in dig på den enklaste vägen för att lätta på intensiteten. Ett vanligt problem är att man inte använder sig tillräckligt av corepartiet, vilket leder till att dessa muskler inte stärks. Detta i sin tur skapar en dominoeffekt i resten av kroppen och dess stabilitet.

TIPS

Genom att pressa den nedre skuldran och knät mot varandra när du sätter ner handen i golvet kan du skapa ett lås eller ”bandha” som gör positionen stabilare och mer grundad.

Annons
Annons

TÄNK PÅ

Fokusera på den djupa öppningen genom höfterna och sträckningen av kroppen. Låt en jämn och stadig andning guida dig igenom positionen och hjälpa sinnet att fokusera.

Yogi: Nick Higgins Foto: Lucie Lemay 

LÄS OCKSÅ: Så skapar du tema till din yogaklass
LÄS OCKSÅ: På hur många sätt kan du variera krigare 2?

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.