Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Så gör du halvt huvudstående

I yoga kan vi utmana oss själva och våra rädslor genom att jobba med inversioner som ardha kapalasana, halvt huvudstående, där vi tvingas komma ut ur vår bekvämlighetszon.

När vi tränar på den här positionen bygger vi styrka i handleder, armar och axlar, samtidigt som vi även förbättrar vår balans. På köpet stärker och engagerar den våra coremuskler.

VANLIGA MISSTAG

Ett vanligt misstag är att händer eller armbågar hamnar för långt isär. Tänk på att hålla ryggen rak och var inte för snabb med att lyfta benen – kom ihåg att koppla på coremuskulaturen först. Missa heller inte att komma ner i barnets position när du har gjort ditt halva huvudstående.

TIPS

Nybörjare kan känna av smärtor i händer och handleder när de ger sig på den här positionen, vilket är fullt normalt. Det halva huvudståendet förbereder dig för såväl huvudstående som handstående genom att gradvis bygga upp den styrka som krävs i handleder och skuldergördel.

Annons
Annons

GÖR SÅ HÄR

Stå på alla fyra och placera händerna på golvet med böjda armbågar. Andas djupt och ansträngningslöst, placera toppen av huvudet mot mattan. Lyft hälarna och gå med fötterna mot armbågarna, håll ryggen rak och placera dina knän på överarmens baksida (triceps). Kom sedan ner i barnets position och stanna där i minst 15 sekunder.

Yogi: Dimitris Papapetrou

LÄS OCKSÅ: 4 yogapositioner mot dålig blodcirkulation
LÄS OCKSÅ: Ett yogaflöde för starkare coremuskler

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.