2–4 portioner
INGREDIENSER:
Lasagneplattor:
• 2 bifftomater
• 2 squash
Cashewsås:
• 75 g naturella cashewnötter, blötlagda
• 1 msk näringsjäst
• Saften av 1/2 citron
• 70 g mandel, skållad utan skal
• 1 tsk vit misopasta (kan uteslutas)
Valnötsfärs:
• 100 g valnötter
• 1 msk sojasås
• En nypa torkad italiensk kryddmix (kan uteslutas)
• Vitlökspesto (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa alla ingredienserna till cashewsåsen i en höghastighetsblender. Kör tills du får en helt slät blandning och ställ sedan åt sidan.
2. Blanda ingredienserna till valnötsfärsen i en blender eller matberedare. Pulsera försiktigt tills du får en fin ”färs”.
3. Skiva bifftomaterna och squashen och varva i en form tillsammans med färs och sås om vartannat. Om du vill ha pesto i din lasagne brer du på ett tunt lager av denna innan du lägger på ett nytt lager med sås.
RECEPT: Färgglad rawfoodburgareRECEPT: En klimatsmart bolognese, tack!