Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Rawfood: Avokadosoppa

Svenska Shanti Allén, certifierad rawfoodkock, driver till vardags den populära rawfoodrestaurangen Alchemy på Bali. Här delar hon med sig av receptet på en god och nyttig avokadosoppa. 

Rawfood är så mycket mer än bara råa grönsaker. Du kan äta både paj och sushi, fast på rawfoodvis med pajskal av nötter och frön och ris av riven blomkål. Grundtanken med rawfood är att allt kommer direkt från moder natur och ska processas så lite som möjligt. Ingenting ska hettas upp över 42 grader för att maten ska fortsätta vara så ren och levande som möjligt. Det här innebär att alla viktiga vitaminer, mineraler och enzymer finns kvar och många som äter rawfood vittnar om att de känner sig piggare och får mer lyster i huden.

RECEPT: Raw hallongröt à la Karin Haglund

Annons
Annons

VÅGA PROVA! 
Börja med att byta ut ett mål om dagen mot rawfood. Frukosten kan till exempel bestå av en grön smoothie eller en chiapudding med färska bär och mandelmjölk, och lunchen eller middagen kan bli en fräsch sallad. Börja med små steg, sätt inte upp några förbud utan lägg istället till saker som känns bra och nyttiga. Chiafrön säljs numera i var och varannan mataffär, och även lite mer exotiska livsmedel som bipollen letar sig in på hyllorna i välsorterade livsmedelsbutiker. Hälsokost- och nätbutiker är annars ett säkert kort om du inte skulle hitta en viss råvara.

AVOKADOSOPPA
4 portioner

SOPPA
3 avokado
3 gurkor
2 dl färsk dill
1 schalottenlök
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk salt

TOPPING
½ avokado
1 schalottenlök
2 rädisor
4 dillkvistar

  1. Dela, kärna ur och gröp ur innehållet ur avokadon. Skala och hacka gurka och lök grovt. Lägg alla ingredienser till soppan i en mixer och mixa den slät.
  2. Häll upp i serveringsskålar och toppa med hackad avokado, schalottenlök och tunt skivade rädisor. Dekorera med en dillkvist. Servera direkt.
Receptet är hämtat ur boken Boost your Mind, Body & Spirit av Annika Olmås och Lena Djuphammar.

RECEPT: Yoghurt på quinoa och kokosmjölk
RECEPT: Yogisk rödbetstryffel till fikat

Tags : rawfood
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.