Yoga World
Annons
Annons
Recept

Raw choklad- och valnötstårta för optimal chakrabalans

Till 8-10 portioner behövs:

18 cm springform med nonstick-beläggning

BOTTEN

30 g råa kakaonibs

125 g halverade valnötter, plus

lite extra som dekoration

1 ½ msk kokosolja smält och i rumstemperatur,

Annons
Annons

plus lite extra för att smörja formen

2 msk rissirap

3 tsk raw kakao

TÅRTAN

100 g mörk vegansk choklad

1 tsk mald ingefära

1 tsk mald kanel

¼ tsk färsk, riven muskotnöt

1/8 tsk cayennepeppar

100 g halverade valnötter

100 ml kokosolja smält och i rumstemperatur

2 msk raw kakao

En nypa havssalt

120 g osötad soja- eller kokosyoghurt

  1. Smörj formen med kokosolja. För att göra botten placerar du alla ingredienserna i en skål och mixar tills röran har en granolaliknande konsistens – du vill behålla krispigheten och texturen.
  2. Lägg blandningen i botten av formen, sprid ut och tryck ner den med baksidan av en sked. Täck med plastfolie och sätt in i kylen.
  3. För att göra kakan bryter du ner chokladen i en liten värmetålig skål. Värm upp en liten mängd vatten i en kastrull så att det börjar sjuda, och placera skålen med chokladen över. Var noga med att skålen inte nuddar vattnet.
  4. Rör om tills chokladen smälter, men om du vill att kakan ska vara helt raw är det viktigt att inte överhetta den. Stäng av värmen, addera ingefära, kanel, muskotnöt och cayennepeppar och blanda. Låt skålen stå över det varma vattnet för att se till att chokladen inte stelnar medan du förbereder resten av ingredienserna.
  5. Hacka valnötterna fint och mixa tillsammans med kokosolja, kakao, salt och smält choklad. Blanda väl och häll gradvis i yoghurten för att få en mjuk konsistens.
  6. Ta ut botten från kylen och sprid ut kakmixen jämnt över den. Täck kakan och låt den stå i kylen över natten. Dekorera kakan med valnötshalvorna innan servering. Förvara resterna i kylen och ät upp inom fyra dagar.

Recept hämtat ur boken ”The Chakra Kitchen” av Sarah Wilkinson

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.